"Усещането ми е, че голямата община си изми ръцете с

...
"Усещането ми е, че голямата община си изми ръцете с
Коментари Харесай

Павилионът е вписан в кадастъра, значи собственикът не е случаен

"Усещането ми е, че огромната община си изми ръцете с дребната. " Това сподели към този момент някогашният проектант на регион "Триадица " – Иван Шишков, който подаде оставка след случая с токовия удар, при който в София почина момче на 16 години.

Шишков, който работи като проектант към два региона на Столичната община от 2002 година, показа, че бил сюрпризиран, че неговото име се загатна на брифинга на кмета Йорданка Фандъкова. "Реално видяно имаше изразено остро съмнение към мен от страна на хора, които аз смятам, че ме почитат и като експерт, и като човек – арх. Здравко Здравков и кметът Йорданка Фандъкова. За мен това е моментът, в който индивидът би трябвало да тества дали властта е самоцел или името е по-важно от всичко останало ", разяснява арх. Шишков пред bTV.

На въпрос изпитва ли виновност за случилото се той отговори: "Не, никаква безусловно. "

И изясни, че процедурите, благодарение на които павилионът, към който е прекаран кабелът, предизвикал гибелта на момчето, е работел, не се организират от регион "Триадица ". "Павилионът е в терен на страната – терен, който се ръководи от болничното заведение. Този павилион е там, с помощта на желанието на шефа на болничното заведение („ Св. Иван Рилски “ – бел. ред.). Когато през 2018 година е стартирана процедурата за унищожаване на павилиона, тогава шефът на болничното заведение с писма е изискал тези два павилиона да бъдат узаконени. Павилионът е запълнен в кадастралната карта. Не е ясно по какъв начин е запълнен обект, който е преместваем ", добави той.

"Според мен това, че не се знае кой е притежателят на павилиона и това, че е вписан в кадастъра, значи, че не е инцидентен ", сподели още арх. Шишков.

Елена Траянова, някогашният шеф на отдел „ Устройство на територията, кадастър и регулация “ в общината, която през 2011 година е подписала вместо арх. Шишков бележката, с която ЧЕЗ прокарва ток на павилиона обаче акцентира, че с въпросната записка не се нареждало да бъде прокаран ток, а че се поръчвало на ЧЕЗ да направи изследване.

"За мен тази служебна записка, без значение кой я е подписал – в тази ситуация аз, не убива дете. Токът умъртви детето. Много скърбя, че по този начин ще го кажа, виждайки тъгата на хората, които изгубиха детето си ", разяснява Траянова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР