Усещането, че Google знае всичко, става все по-натрапчиво. Ако търсачката

...
Усещането, че Google знае всичко, става все по-натрапчиво. Ако търсачката
Коментари Харесай

Google ще предсказва датата на смъртта ни

Усещането, че Гугъл знае всичко, става все по-натрапчиво. Ако търсачката ни дава опция бързо и елементарно да достигнем до търсената от нас информация, то разработчиците на софтуерния колос стартират да прекрачват една осведомителна граница.

Граница, след която можем да научим обстоятелства, които някак се колебаем дали желаеме да знаем. Като да вземем за пример, по кое време ще умрем. И не, не става дума за следващия недоверчив уебсайт от вида " кажи ми по кое време си роден, с цел да ти кажа по кое време ще умреш ", който като че ли е създаден от възпитаници.

 Снимка 363460

В случая приказваме за изкуствен интелект, който ще се употребява в лечебни заведения . Гугъл работи интензивно по този собствен план, който към този момент провокира разнопосочни мнения.

Изкуственият разсъдък е създаден от екип академични откриватели, след което компанията се заема със задачата да го образова, въвеждайки данни за хиляди пациенти.

24 часа след започване на работа на изкуствения разсъдък по посока съответен пациент в болница, той ще може да пресметна с акуратност какъв брой време живот му остава. И то с акуратност от цели 95% , настояват от софтуерния колос, представени от The Sun.

 Снимка 363459

Прогнозата се прави на база съответна информация, която се изисква. Сред нея е пол, възраст, етническа принадлежност, както и всички резултати от проучвания и сложени досега диагнози.

С помощта на логаритми , съответни заболявания, комбинирани с други характерни положения, трансформират въведената информация в присъда по кое време даден пациент ще почине.

Разбира се, това достижение за едни, бе несъмнено като призрачен сън за други. Според мнозина, не може една машина и една стратегия да дефинират кой по кое време ще напусне тази земя .

 Гугъл сътвори приложение за незрящи
Гугъл сътвори приложение за незрящи

Как работи и за какво е значимо да го употребяват колкото се може повече хора

Въпреки че всичко наподобява научно обосновано, не са малко хората, които имат вяра, че това е Божа работа и ние нямаме право да се бъркаме в нея . А и вярата умира последна. В случая - до момента в който изкуственият разсъдък не я убие.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР