Усещаме неприятна миризма - поглеждаме към обувките си и, разбира

...
Усещаме неприятна миризма - поглеждаме към обувките си и, разбира
Коментари Харесай

Защо е важно да почистваме оставените изпражнения след кучето си, когато сме навън

Усещаме неприятна миризма - поглеждаме към обувките си и, несъмнено, едната от тях е " украсена " с лепкава, " прясна неточност " от кучешки вид. Да, стъпили сме не там, където би трябвало.

Вероятно това е нещо, което, за жалост, на всеки се е случвало. Много постоянно по пешеходните пътеки, парковете, игрищата, тревните площи и даже по улиците може да се сблъскаме с кучешки изпражнения.

Все още малко са притежателите, които прецизно събират оставеното от своите любимци. А събирането на отпадъците се оказва е извънредно значимо. При това освен поради опцията да стъпим върху тях или поради неприятната миризма и панорама.

Кучешките изпражнения са свързани с заболявания и антибиотична устойчивост. Те могат да съдържат бактерии, които предизвикват болести при хората като салмонела, ешерихия коли и вътрешни паразити. Редица изследвания откриват, че кучешките изпражнения, попаднали във водни басейни, способстват доста за замърсяването на водите.

С кучешките изпражнения най-често човек най-често може да се сблъска в паркове и градини, където животните са пуснати да се разхождат свободно, без каишка, както и в региони наоколо до огромни паркинги. Определящ фактор за съществуването им е и регионът, в който се разхождат - дали в него има задоволително кошчета за боклуци, видимостта и местоположението на пътеките.

От значение е и разхождащият кучето и неговият нрав - дали е притежател, прекомерно " горделив " с цел да почисти след любимеца си или е просто неангажирани към здравето и околната среда. Хората, които не почистват след кучето си, в доста страни по света могат да бъдат санкционирани, само че пък постоянно е мъчно да бъдат хванати на " мястото на престъплението ".

А нещата, които могат да се създадат, с цел да се избегне неприятното замърсяване, са елементарни. Използване на торбички и кошчета за отпадък, както и на каишки. И посланията, в които се акцентира, че положителните съседи и членовете на общността прилежно прибират след кучетата си - те са ефикасни, защото хората реагират на обществени послания и благодарности.

Най-добрият метод за изхвърляне на кучешки изпражнения е в кошчето за отпадък, акцентира Science Alert. Компостирането изисква високи температури, с цел да се обезвреждат нездравословните субстанции, а домашните компости е малко евентуално да бъдат задоволително горещи. А зариването в земята просто разрешава на микроорганизмите да се натрупват в почвата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР