Усещам как тази дата се е превърнала в символ на

...
Усещам как тази дата се е превърнала в символ на
Коментари Харесай

Просветният министър за мерките в училище: Става дума за дейности, насочени към превенция

" Усещам по какъв начин тази дата се е трансформирала в знак на " заедността " в българското общество. Всички в обществото гледат с огромна вяра, от този ден, да стартира една естествена образователна година ", това съобщи Министърът на образованието проф. Сашо Пенов пред Българска национална телевизия.

" Още през месец август обсъждахме обстановката в страната с Министъра на опазването на здравето. Още тогава декларирахме упоритости, че желаеме образователната година да е присъствена. Имам чувството, че всички, цялото общество, желае тази година да доминира присъственото образование. Ясно е огромното значение на присъственото образование ", акцентира той за упоритостта на МОН образователната година да продължи напълно присъствено, колкото се може по-дълго.

" Експертизата на Министерство на здравеопазването е такава, че става дума за действия, които са ориентирани към предварителна защита ", сподели проф. Пенов за ограниченията, наложено от здравното министерство при започване на образователната година.

По думите му концепцията е да се избегне даже затварянето на една единствена паралелка.

Според него " ние би трябвало използваме положителното, което се случи от коронавирус обстановката " във връзка с образованието.

" Можем да извлечем доста изгоди от образованието в електронна среда ", безапелационен бе просветният министър.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР