Усещам как силите ме напускат! Преди бях жизнен и не

...
Усещам как силите ме напускат! Преди бях жизнен и не
Коментари Харесай

Легендата Минчо Празников на 84: Силите ме напускат!

" Усещам по какъв начин силите ме напущат! Преди бях витален и не се спирах, а в този момент съвсем не излизам от у дома. Като остарее човек, и стартира да се пази от всичко. "



Това показа пред " България Днес " именитият синоптик Минчо Празников точно на рождения си ден. Вчера той навърши 84 години, а празничния ден емблематичният метеоролог прекара единствено със брачната половинка си.

" Пазя се доста от този нечовечен вирус. По през целия ден виждам телевизия, чета вестници и чувам радио. Много е скучно, откакто цялостен живот съм бил непрекъснато зает. Но - какво да се прави ", прибавя Празников, който избра да не се събира с други свои близки от съображения за сигурност.

И до през днешния ден Минчо не пропуща прецизно да следи прогнозата за времето по малкия екран. " Сега наклонността е да бъдат млади и хубави синоптички. Следя ги, добре се оправят ", споделя още Празников.

С наслаждение дългогодишният синоптик би заживял на село, а не в жилището си в София, само че се усеща прекомерно възрастен да се оправя. " Трябва да се поддържа, да се коси, ремонтира, а нямам към този момент тези сили ", разкрива метеорологът.

Той е удовлетворен от пенсията, която получава - 610 лв.. Към нея се прибавят и 60-те лв. добавка за месеците на коронавирус рецесия. " Новата ще взема след няколко дни. Ако са я нараснали - добре пристигнало ", споделя още 84-годишният синоптик, който е ваксиниран с еднодозовата ваксина на " Янсен " и до момента не е боледувал от ковид.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР