USB порт на дръжката в автобуса на градския транспорт и

...
USB порт на дръжката в автобуса на градския транспорт и
Коментари Харесай

Градския транспорт и то, в София се сдоби с USB порт

USB порт на дръжката в рейса на градския превоз и то в София. Находката, на която попаднал юноша, станала мотив за пост във Фейсбук.Константин Петровски постоянно употребява автобусна линия 85 в столицата, само че за пръв път вижда устройството за зареждане на мобилни телефони и таблети. Прави му усещане и незабавно го споделя в обществената мрежа.

Въпреки че не е с положителни усещания от водачите и отоплението в автобусите, USB-то е облага, която го радва. Много е потребна, може бързо да си заредиш смарт телефона, споделя той.

В момента над 200 рейса, обслужващи 20 линии в София, са оборудвани с USB портове. Инициативата беше презентирана през лятото на предходната година.

Тогава от Столична община оповестиха желанието си устройствата да бъдат добавени към всички закупени през последните години рейсове. Идеята е да бъдат инсталирани по 2-3 в транспортно средство, тъй че да има до всяка врата. През август беше изработен пилотен тест в един рейс, а по-късно бяха оборудвани и други.
Ако планът бъде сполучлив, сходни зарядни ще бъдат добавени в тролейбуси, трамваи и в метрото. До момента няма план какъв брой коства нововъведението на общината, пасажерите употребяват устройството гратис.
И въпреки всичко: Потребителите не трябва да не помнят, че използването на случайни USB портове на публични места крие и своите опасности, в това число за информацията в устройството.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР