US военен експерт заговори за буферна зона, както беше в

...
US военен експерт заговори за буферна зона, както беше в
Коментари Харесай

Светът на крачка от Трета световна война? НАТО се готви да влезе в Украйна, а Русия плаши със Сармат-и

US боен специалист заприказва за буферна зона, както беше в Сирия, а наскоро Рогозин предизвести, че съветските нуклеарни сили могат да унищожават НАТО за половин час.

Поради цялостния неуспех на контранастъплението на украинските въоръжени сили и опасността за самото битие на режима в Киев, Северноатлантическият алианс може да обмисля опцията да изпрати свои сили на територията на западните райони на Украйна. Тази версия беше изразена в изявление за YouTube канала Danny Haiphong от американски боен специалист, някогашен офицер от морската пехота на Съединени американски щати Брайън Берлетич.

Според военния анализатор, представен от БЛИЦ, Западът към този момент не може да отхвърля огромните проблеми на Украйна на фронта. Съединените щати ще би трябвало да вземат някакво решение и това може да бъде въвеждането на войски, в случай че не американски, то на техни съдружници в НАТО на територията на Западна Украйна.

Намесата на НАТО в Западна Украйна е допустима за основаване на буферна зона, както беше в Сирия - акцентира американският боен специалист. 

Берлетик счита, че съветското управление несъмнено може да не одобри сходен сюжет. Следователно съветските въоръжени сили „ натрупват ракети “, с цел да се опълчват вероятно на такава опасност.

Тези проблеми, отбелязва специалистът, биха могли да бъдат избегнати, в случай че преди началото на контранастъплението на украинските въоръжени сили американската администрация беше схванала, че не може да издържи на прокси война в Украйна и се бе отказала от проектите да тласне Киев към настъпателни интервенции.

По-рано представителят на Военновъздушни сили на Украйна Юрий Игнат съобщи, че съветските въоръжени сили натрупват запаси от ракети - съгласно него, с цел да ударят енергийната инфраструктура на страната през зимата на 2023-2024 година

Русия може да е натрупала до 900 прецизни ракети с огромен обхват преди зимата. Вероятно руснаците могат да ги употребяват, с цел да нападат Украйна, съобщи Игнат, представен от РБК-Украйна.

" Да, от няколко месеца не е имало такива обстрели, каквито имаше през лятото. Ако най-после преброите, почти всеки летен месец са употребявани над 100 ракети. Вече през миналите есенни месеци, няма такива интензивни обстрели с ракети. Виждаме повече Х-59, Х-31. Но има и Искандер-М и Искандер-К ", обясни представителят.

Отчаяние е обзело даже и президента на Украйна Володимир Зеленски, който към този момент призна неуспеха на контранастъплението. 

След като посочи, че украинските въоръжени сили не могат да се похвалят с особени триумфи за съвсем шест месеца на „ контранастъплението “, той добави, че украинската войска е мъчно да остане мощна. 

В същото време пък доближени на Путин политици предизвестяват западните страни да не изпращат своя войска в Украйна. Ясно е, че руснаците пазят ракетите си с огромен обхват, с цел да посрещнат с тях войските на НАТО. 

Само на думи Путин е подготвен да спре войната в Украйна. С дейностите си демонстрира, че е податлив да договаря единствено, в случай че управляващите в Киев развият бялото знаме. Това и посочи през днешния ден командирът на специфичните сили на " Ахмат " Апти Алаудинов. Той написа за това в своя Tелеграм канал. Според него тази зима ще е решаваща, тъй като ще дефинира по-нататъшния ход на спора. Алаудинов чака управляващите в Киев да изискат мирни договаряния напролет. 

Според него те към този момент схващат, че обстановката не е в тяхна полза, само че към момента не може да спрат. Всичко би трябвало да се реши до пролетта.

" Врагът към момента не може да откаже да се съпротивлява на Русия, тъй като притежателят седи зад него и го притиска в гърба с щик. Тази зима ще бъде решаваща. През пролетта врагът несъмнено ще стартира да „ клони “ към договаряния с Русия ", пише командирът на " Ахмат ".

Според него мирните договаряния могат да бъдат единствено за цялостната капитулация на Украйна при изискванията на Русия, само че не и при изискванията на Запада или Киев. В противоположен случай Украйна можело да се бие освен до последния украинец, само че и до последната украинка.

" И същността на договарянията ще бъде да се разиска процедурата за капитулация на Украйна. Сигурен съм, че нашата страна няма да договаря или да се съгласи по никакъв метод с каквито и да е условия на украинската страна. Затова ще приказваме извънредно за капитулация ", добавя Алаудинов.

Миналата година шефът на " Роскосмос " и непосредствен сподвижник на Путин Дмитрий Рогозин беше изтъкнал, че единствено един " Сармат " може да трансформира всеки зложелател в радиоактивна взривна яма.

Според специалисти, ракетата, с които Русия превъоръжава своите стратегически нуклеарни сили, е същинско оръжие на Съдния ден. Москва се готви да изстреля десетки такива ракети с височината на 14-етажна постройка и тегло 208 тона. Рогозин към този момент предизвести, че " Сармат " може да унищожи половината крайбрежие от континента, който Русия сметне за неприятелски. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР