US Open, втори квалификационен кръгДимитър Кузманов – Лиъм Броуди 4-6,

...
US Open, втори квалификационен кръгДимитър Кузманов – Лиъм Броуди 4-6,
Коментари Харесай

Кузманов е в последния кръг от квалификациите след нов обрат


US Open, втори квалификационен кръг

Димитър Кузманов – Лиъм Броуди 4-6, 6-1, 6-4

Димитър Кузманов доближи до последния кръг от квалификациите на US Open откакто отстрани международния №131 Лиъм Броуди. Подобно на предходния си мач, пловдивчанинът загуби първия сет, само че по-късно надигра изрично английския тенисист и стигна до изцяло заслужена победа.

Негов конкурент в борбата за място в главната скица ще бъде представителят на домакините Брендън Холт (№296).

Кузманов записа повече асове в хода на дуела (6-5) и завоюва 71% от точките си на първи сервис (39/55). И двамата съперници имаха по шест благоприятни условия за пробив, като оползотворените бяха 3-1 в интерес на българина.

Кузманов избави брейкпойнт и завоюва откриващия гейм, само че след това Броуди въпреки всичко съумя да пробие пръв и да направи резултата 3-1 в своя изгода. Втората ни ракета показва борбеност, като отрази четири сетбола и завоюва подаването си в деветия гейм, само че Броуди не му разреши да върне пробива и се наложи с 6-4.

Радостта на британеца обаче не продължи дълго. Втората част стартира вихрено за Кузманов, който записа два следващи пробива, давайки единствено осем точки в първите пет гейма. Броуди редуцира пасива си, само че втората ни ракета бързо си върна самодейността и приключи сета със сервис гейм на нула за 6-1.

Третият сет протече по подобен на първия метод, само че при разменени функции. Този път единственият осъществен пробив бе дело на Кузманов, който не разреши на съперника си да стигне до нито един брейкпойнт до края на мача и по този метод победи с 4-6, 6-1, 6-4 след 2 часа и 13 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР