US Open, втори кръгСерина Уилямс – Анет Контавейт 7-6(4) 2-6

...
US Open, втори кръгСерина Уилямс – Анет Контавейт 7-6(4) 2-6
Коментари Харесай

Сбогуване със стил: Серина отстрани световната №2 на US Open


US Open, втори кръг
Серина Уилямс – Анет Контавейт 7-6(4) 2-6 6-2


В началото на месеца, в който навършва 41. Под №605 в света. В последните точки от популярната си кариера. Серина Уилямс ни сподели за следващ път, че не можем да я отписваме при никакви сюжети.

Легендарната американка, която играе последния си шампионат, в профил международната №2 Анет Контавейт в Ню Йорк след 7-6(4) 2-6 6-2.

Двете влязоха в трагична борба пред препълнения „ Артър Аш “, в която Серина изглеждаше една концепция по-добра през по-голямата част от дуела, само че честите спадове в представянето ѝ бяха покрай това да ѝ костват триумфа.

Началният удар бе разковничето в мача. Уилямс на моменти записваше асове с по близо 200 км/ч, само че в други не можеше да откри очертанията в поредност от точки и това я вкарваше в сложни обстановки. До 11-те ѝ аса стояха 6 двойни неточности.

Качеството на разиграванията също бе високо, въпреки да доминираха късите. Серина пласираше солидни плоски удари, а Контавейт отговаряше изцяло равностойно на експанзията ѝ. По-дългите точки всекидневно завършваха в интерес на естонката, въпреки да имаше изключения, в които носителката на 23 трофеи от Големия шлем надделяваше.

Дори във втория сет, за който резултата сочи, че е бил до известна степен лишен от конспирация, американката имаше своите шансове. След като изостана с 0-3, тя имаше три следващи шанса при 40-0 да понижи до 2-3, само че ги пропиля и след голям брой замени бе пробита – загубата на сходен задатък от нейна страна се случи на няколко пъти.

Уилямс изглеждаше доста по-добре на корта спрямо множеството си последни дуели, до момента в който Контавейт не се показа по никакъв начин зле, само че и не сподели най-хубавата си игра под напрежението, което витаещото отричане на именитата ѝ съперничка създаваше.

Третият сет бе най-силен за Серина и надлежно най-колеблив за Анет – втората в света записа доста по-малко уинъри и типичните за предходните елементи лесни печеливши удари от ретур изчезнаха.

В последна сметка Уилямс победи и към този момент гледа към идващия стадий на конкуренцията, където я чака мач с Айла Томлянович.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР