US Open, втори кръгИга Швьонтек – Слоун Стивънс 6-3, 6-2Ига

...
US Open, втори кръгИга Швьонтек – Слоун Стивънс 6-3, 6-2Ига
Коментари Харесай

Швьонтек не остави шансове на Слоун Стивънс


US Open, втори кръг

Ига Швьонтек – Слоун Стивънс 6-3, 6-2

Ига Швьонтек продължи положителното си показване на US Open с безапелационен триумф над шампионката в шампионата за 2017 година Слоун Стивънс. Полякинята се показа на доста високо равнище и контролираше играта през целия дуел, достигайки до триумфа за 75 минути.

В идната фаза Швьонтек ще се изправи против друга представителка на домакините – международната №105 Лорън Дейвис.

Шампионката на Ролан Гарос записа повече уинъри (14-6), като в това време направи по-малко двойни (2-3) и непредизвикани неточности (17-18). Швьонтек завоюва 77% от точките си на първи сервис (23/30) и осъществя четири от 12-те си точки за пробив (33%), до момента в който Стивънс оползотвори един от двата брейкпойнта, докоито доближи (50%).

Швьонтек записа ранен пробив, само че Стивънс съумя да върне брейка и да понижи резултата на 2-1. Световната №1 обаче бързо си върна самодейността и стартира да пласира неспасяеми офанзиви с форхенд от главната линия, като по този метод съумя да поведе с 4-1. Стивънс опита да отговори на предизвикването, само че Швьонтек бе доста солидна в отбранителен проект и не разреши на американката да стигне до късмет за пробив, надделявайки с 6-3 в първата част.

Вторият сет стартира вихрено за Швьонтек, която изигра най-силния си интервал в мача. Полякинята стартира все по-често да излиза на мрежата и да си служи с къси топки, като по този метод съумя да хване Стивънс неподготвена и да откри цялостен надзор върху играта. Лидерката в ранглистата на процедура умъртви интригата, като реализира два поредни пробива и натрупа удобен задатък от 4-0. До края на мача Швьонтек продължи да бъде безупречна при подаванията си и завърши без напрежение мача, побеждавайки с 6-2, 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР