US Open, трети кръгВиктория Азаренка – Петра Мартич 6-3, 6-0Виктория

...
US Open, трети кръгВиктория Азаренка – Петра Мартич 6-3, 6-0Виктория
Коментари Харесай

Азаренка отстрани и Мартич с нов категоричен успех


US Open, трети кръг

Виктория Азаренка – Петра Мартич 6-3, 6-0

Виктория Азаренка се класира за осминафиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати след безапелационна победа над международната №54 Петра Мартич. Хърватката се намираше в чудесна форма, като в предходния кръг отстрани четвъртата в схемата Паула Бадоса, само че двукратната шампионка на Australian Open подсети за най-хубавите си дни и продължи мощното си показване в Ню Йорк.

В идната фаза Азаренка ще се изправи против Каролина Плишкова или Белинда Бенчич.

Белорускинята не направи нито една двойна неточност против четири за Мартич, като в това време записа по-малко непредизвикани (12-21) и имаше съществено предимство във връзка с уинърите (22-11). Бившата №1 завоюва 73% от точките си на първи сервис (24/33) и осъществя пет от 11-те си брейкпойнта (45%), до момента в който Мартич оползотвори един от своите два късмет за пробив (50%).

Азаренка поведе с 2-0 след ранен пробив, само че Мартич върна брейка и възвърне равенството. Световната №26 обаче си върна самодейността като атакуваше доста сполучливо с бекхенд от главната линия, като в това време на няколко пъти изненада съперничката си с чудесни излизания на мрежата.

По този метод белорускинята даде единствено една точка при идващите си две подавания, като в това време стигна до нов пробив и направи резултата 5-2 в своя изгода. Мартич опита да върне интригата като прекъсна серията на Азаренка, след което избави два от трите следващи сетбола, пред които бе изправена, само че някогашната №1 не ѝ разреши да продължи да се надява на поврат и се наложи с 6-3.

След почивката Азаренка изигра най-силния си сет от началото на шампионата. Двукратната шампионка на Australian Open увеличи % си на вкаран първи сервис, като в това време се усещаше доста удобно в продължителните разигравания, инициирани от Мартич. По този метод Вика си обезпечи място в идната фаза, триумфирайки с 6-3, 6-0 след 82 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР