US Open, полуфиналОнс Жабур – Каролин Гарсия 6-1 6-3Каролин Гарсия

...
US Open, полуфиналОнс Жабур – Каролин Гарсия 6-1 6-3Каролин Гарсия
Коментари Харесай

Гарсия си намери майстора: Жабур ще играе на втори пореден финал от Шлема


US Open, полуфинал
Онс Жабур – Каролин Гарсия 6-1 6-3


Каролин Гарсия бе в серия от 13 победи и не бе губила даже сет на тазгодишния US Open. Французойката изглеждаше като тенисистката в най-хубава форма в Ню Йорк, само че на полуфиналите тя остана без отговор на превъзходното показване на Онс Жабур – 6-1 6-3.

Така тунизийката продължава да написа история – с втория си следващ край от Шлема тя се трансформира в първата арабска състезателка, която ще играе в мача за трофея в Съединени американски щати.

Онс може и да вкара единствено 47% от първите си начални удари, само че нямаше подозрения коя от двете тенисистки има преимущество в разиграванията. Световната №5 задаваше темпото и доминираше точките, а Гарсия не можеше да откри решение против експанзията ѝ.

Пробив в първия гейм зададе тона на дуела и Жабур не изпусна самодейността до края – не разреши на шампионката от Синсинати да стигне даже до един брейкбол, като в същото време постоянно застрашаваше нейните подавания.

Подложена под напън, Гарсия позволи и огромен брой непредизвикани неточности, търсейки междина в играта на своята съперничка.

Фактор бе и това, че тунизийката се любува на своя шампионат с най-вече асове през сезона, като през днешния ден добави към сметката си нови осем.

На финала тя чака Ига Швьонтек или Арина Сабаленка.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР