US Open, първи кръгРафаел Надал – Ринки Хиджиката 4-6, 6-2,

...
US Open, първи кръгРафаел Надал – Ринки Хиджиката 4-6, 6-2,
Коментари Харесай

Рафаел Надал се завърна с обрат в Ню Йорк


US Open, първи кръг

Рафаел Надал – Ринки Хиджиката 4-6, 6-2, 6-3

След две години неявяване Рафаел Надал се завърна на US Open с победа над международния №198 Ринки Хиджиката. Младият австралиец заслужи овации за представянето си, откакто завоюва откриващия сет, а в последния гейм избави четири мачбола, само че в последна сметка рекордьорът по трофеи от Големия шлем откри правилния темп и не позволи сензация.

Следващият конкурент на Матадора ще бъде Фабио Фонини, който острани Аслан Карацев.

Надал записа повече асове (9-7) и уинъри (42-27), като в това време направи по-малко двойни (2-4) и непредизвикани неточности (21-33). Испанецът завоюва 77% от точките си на първи сервис (44/57) и оползотвори пет от десетте си шанса за пробив (50%), до момента в който Хиджиката осъществя един от своите четири брейкпойнта (25%).

Двубоят стартира равностойно, като в първите шест гейма никой от съперниците не стигна до брейкпойнт. В началните минути обаче Хиджиката бе доста по-енергичен и се движеше по-корта доста по-добре от именития си конкурент. Това оказа помощ на австралиеца да запише първия пробив в мача и да поведе с 5-3. Надал редуцира пасива си, след което избави сетбол, само че този пробив се оказа единственият в сета и Хиджиката резервира разликата от два гейма за 6-4.

Във втората част обаче съотношението на силите се промени фрапантно, защото Надал увеличи качеството на сервиса си и атакуваше все по-прецизно от главната линия. Това разреши на Матадора да запише ранен пробив и да поведе безапелационно с 3-0. Хиджиката опита да промени развоя на сета, само че Надал продължи да управлява играта и записа нов брейк за 6-2.

В третия сет испанецът увеличи интензитета в играта си и изненада Хиджиката с няколко чудесни излизания на мрежата. Това оказа помощ на международния №3 още веднъж да пробие сервиса на младия австралиец и да натрупа задатък от 4-1. До края на сета Надал предприе по-дефанзивен метод и не разреши на Хиджиката да стигне до брейкпойнт. Световният №198 избави два от трите следващи сетбола, пред които бе изправен, само че това не бе задоволително и вторият подложен поведе в мача след 6-3.

Хиджиката на два пъти поведе при започване на третия сет, само че Надал не му разреши да се откъсне в резултата и още веднъж съумя да пробие пръв, повеждайки с 4-2. Австралиецът редуцира пасива си, след което имаше златен късмет да изравни резултата, само че пропусна три следващи шанса за пробив и Надал завоюва подаването си. В маратонския девети гейм, траял 14 минути, участващият с „ уайлд кард “ тенисист се бори до дъно и избави четири мачбола, само че в последна сметка Надал завърши мача с брилянтен минаващ форхенд по правата за крайното 4-6, 6-2, 6-3, 6-3 след 3 часа и 12 минути на „ Артър Аш “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР