US Open, първи кръгПабло Кареньо Буста – Доминик Тийм 7-5,

...
US Open, първи кръгПабло Кареньо Буста – Доминик Тийм 7-5,
Коментари Харесай

Кареньо Буста отстрани Тийм и прекъсна негативната си серия на Големия шлем


US Open, първи кръг

Пабло Кареньо Буста – Доминик Тийм 7-5, 6-1, 5-7, 6-3

Пабло Кареньо Буста откри място във втората фаза на US Open откакто победи Доминик Тийм в един от най-очакваните мачове от откриващия ден на шампионата. По този метод испанецът прекъсна серията си от три следващи загуби на шампионатите от Големия шлем, почнала на осминафинала на Australian Open.

Следващият му конкурент ще бъде Александър Бублик или Юго Гастон.

Тийм игра много по-агресивно, вследствие на което записа повече асове (12-8) и уинъри (44-31), само че за сметка на това броят на двойните (5-1) и непредизвиканите му неточности (54-32) също бе доста по-висок. Австриецът осъществя четири от деветте си брейкпойнта (44%), до момента в който Кареньо Буста оползотвори осем от своите 19 шанса за пробив (42%).

Динамичната и офанзивна игра, която Тийм показва при започване на дуела, изненада много неприятно неговият конкурент. Това разреши на първенеца в шампионата за 2020 година да осъществя ранен пробив, след което да резервира задатъка си при 4-2.

Кареньо Буста обаче последователно се приспособява към играта на някогашния №3 и взе самодейността, като реализира цялостен поврат и стигна до два следващи сетбола при 5-4, само че Тийм избегна заплахата и възвърне равенството. Испанецът обаче продължи да господства и стигна до нов брейк, след който завоюва първия сет със 7-5.

Втората част стартира по радикално друг метод. Сервисът на Кареньо Буста създаваше доста по-сериозни проблеми на Тийм, като също така испанецът непрекъснато тормозеше съперника си с умели комбинации от офанзиви от главната линия и неочаквани излизания на мрежата. Това му разреши на процедура да реши сета, като записа два поредни пробива и натрупа удобен задатък от 5-0. Тийм опита да се бори, само че преднината на международния №15 бе прекомерно сериозна и той приключ без напрежение сета при 6-1.

Третият сет несъмнено бе най-интригуващият в мача, като Тийм осъществя ранен пробив и поведе с 3-0, а след това двамата си размениха по един брейк и австриецът резервира тази разлика при 5-2. Изправен пред заплахата да загуби сета, Кареньо Буста стартира да рискува доста повече при офанзивите си. Тази тактичност се отплати и испанецът изравни резултата, губейки единствено три точки в идващите три гейма. Този път обаче Тийм устоя на натиска и пласира няколко отлични офанзиви с бекхенд, които му помогнаха да стигне до решителен пробив за 7-5.

В четвъртата част Тийм можеше още веднъж да нанесе ранен удар по упоритостите на съперника си, само че пропусна брейкпойнта при 1-0. Австриецът още веднъж взе водачеството, само че не за дълго, защото този път Кареньо Буста проби пръв и направи резултата 4-2 в своя изгода. Тийм още веднъж опита да подходи по-офанзивно, само че този път испанецът бе квалифициран за това и устоя на натиска, а в деветия гейм реализира поврат от 40-15 и приключи мача с пробив за крайното 7-5, 6-1, 5-7, 6-3 след 3 часа и 20 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР