US Open, първи кръгНаоми Осака – Даниел Колинс 6-7(5), 3-6Даниел

...
US Open, първи кръгНаоми Осака – Даниел Колинс 6-7(5), 3-6Даниел
Коментари Харесай

Колинс надделя над Осака и се върна на победния път


US Open, първи кръг

Наоми Осака – Даниел Колинс 6-7(5), 3-6

Даниел Колинс записа двусетов триумф над Наоми Осака в един от най-очакваните мачове от първи кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати. Двубоят стартира много зле за финалистката от Australian Open, която изостана 0-3 първоначално, само че след това американската тенисистка надигра изрично двукратната шампионка в шампионата и заслужи мястото си във втората фаза. По този метод международната №19 прекъсна серията си от три следващи загуби, почнала във втори кръг на Ролан Гарос.

Следващата ѝ съперничка ще бъде Кристина Букса.

Осака записа осем аса против единствено един на Колинс, до момента в който в това време всички девет двойни неточности в мача бяха дело на американката, само че даже освен това състояние тя бе доста по-резултатна на сервис (47-37). Американката завоюва 73% от точките си на първи начален удар (30/43) и осъществя три от петте си точки за пробив (60%), до момента в който Осака оползотвори единствено два от осемте брейкпойнта, до които доближи (25%).

Началото на мача бе чудесно за Осака, която осъществя ранен пробив и поведе с 3-0, като в това време пласира няколко чудесни форхенд уинъра. Впоследствие обаче Колинс се приспособява към играта на японката и усъвършенства доста представянето си в отбранителен проект, като в това време офанзивите ѝ с бекхенд по правата затрудняваха съществено някогашната №1.

Това оказа помощ на американката да изравни резултата, а след това можеше да стигне и до поврат, само че пропусна късмет за пробив при 5-5. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който пред Колинс се откриха две следващи благоприятни условия да завърши сета. Първата бе пропусната, само че по-късно международната №19 изненада Осака с доста положително излизане на мрежата и завоюва откриващата част със 7-6(5).

В началото на втория сет двете си размениха по един пробив, като равенството се резервира при 3-3. Осака имаше опция още веднъж да излезе напред, само че Колинс избави брейкпойнт и завоюва подаването си, а след това проби за 5-3. Четирикратната шампионка от Големия шлем можеше да върне интригата, само че пропусна два следващи шанса за пробив след бекхенд в мрежата и несполучлив ретур.

Колинс стигна до мачбол, който бе осъществен след дълго разиграване, приключило с топка в навън от страна на Осака и по този метод представителката на домакините победи със 7-6(5), 6-3 след 1 час и 36 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР