US Open, първи кръгКаспър Рууд – Кайл Едмънд 6-3, 7-5,

...
US Open, първи кръгКаспър Рууд – Кайл Едмънд 6-3, 7-5,
Коментари Харесай

Рууд и Беретини стартираха успешно в Ню Йорк


US Open, първи кръг

Каспър Рууд – Кайл Едмънд 6-3, 7-5, 6-2

Матео Беретини – Николас Джари 6-2, 6-3, 6-3

Каспър Рууд победи Кайл Едмънд в един от най-очакваните мачове от първия ден на Откритото състезание на Съединени американски щати. Британецът се показа мощно във втория сет, наваксвайки пасив от 3-5, само че това бе крайнот незадоволително за триумф над международния №7.

Следващият конкурент на Рууд ще бъде Тим ван Райтховен.

Двамата си размениха по един пробив първоначално, като по този начин се стигна до 3-3. В седмия гейм Рууд избави брейкпойнт и си върна водачеството, като това се оказа началото на мощна серия за норвежеца, който надви с 6-3 в откриващата част.

Вторият сет бе най-равностойният в мача. Едмънд пропусна два шанса за пробив при 1-0, като след това тези пропуснати благоприятни условия му костваха скъпо, защото Рууд съумя да стигне до брейк и да поведе с 5-3. Едмънд съумя да възвърне равенството, като на няколко пъти нападна чудесно по правата, само че петият подложен си върна самодейността и записа нов брейк, след което завърши сета при 7-5.

В оказалия се финален в мача трети сет неналичието на игрова процедура от страна на Едмънд си пролича и той показваше все по-видими признаци на отмалялост. Рууд се възползва оптимално от това и на два пъти направи серия от три следващи извоювани гейма, оформяйки крайното 6-3, 7-5, 6-2 след 2 часа и 22 минути игра.

Място в идната фаза откри и полуфиналистът за 2019 година Матео Беретини, който не загуби сет против Николас Джари. В идващият кръг италианецът ще се изправи против Юго Грение.

Двубоят стартира доста добре за Беретини, който осъществя ранен пробив за 2-0. Италианецът можеше значително да реши сета в относително ранна фаза, само че при 3-1 пропусна два следващи брейкпойнта. Въпреки това обаче римлянинът още веднъж пое контрола върху играта и не загуби повече геймове до края на първата част, като по този метод се наложи с 6-2.

Втората част стартира по подобен метод, като Беретини още веднъж проби и направи резултата 2-0 в своя изгода. Джари опита да сложи световняи №14 напрегнат, само че той устоя на натиска и завърши сета с нов брейк за 6-3.

В третия сет съотношението на силите не се промени. Един пробив бе изцяло задоволителен на Беретини и той записа първата си победа в Ню Йорк за тази година, триумфирайки безпроблемно с 6-2, 6-3, 6-3 по-късно под два часа на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР