US Open, първи кръгГригор Димитров – Стив Джонсън 6-3 6-26-2Григор

...
US Open, първи кръгГригор Димитров – Стив Джонсън 6-3 6-26-2Григор
Коментари Харесай

Три сета за час и половина: Григор Димитров започна безупречно на US Open


US Open, първи кръг
Григор Димитров – Стив Джонсън 6-3 6-2
6-2

Григор Димитров изигра безукорен мач в първия кръг на US Open 2022. Световният №19 се нуждаеше от час и половина, с цел да отстрани Стив Джонсън с 6-3 6-2 6-2.

Българинът не сподели и диря от физически дискомфорт и проблемите от Уинстън-Сейлъм като че ли са зад тила му.

Най-впечатляващо бе представянето му на начален удар. Григор приключи срещата с 23 аса и 95% (36/38) извоювани точки на първи сервис – съперникът му завоюва едвам девет точки от посрещане за цялата среща.
% вкаран първи сервис % извоюван първи сервис % извоюван втори сервис асове двойни неточности уинъри непредизвикани неточности
Григор Димитров 59 95 65 23 4 35 15
Стив Джонсън 58 67 37 5 4 19 40

В разиграванията Димитров също бе акуратен – позволи 15 двойни неточности и означи общо 35 уинъра.

В идващия кръг му следва борба с Брандън Накашима или Павел Котов.


Бившият №3 стартира по-добре с два аса и обикновен първи гейм, след което стигна до 30-30 от посрещане, само че не съумя да надгради.

Въпреки отказването в Уинстън-Сейлъм, Димитров изглеждаше в доста добра кондиция в откриващите минути и при 2-1 си обезпечи два следващи брейкбола с форхенд уинър. И двата обаче бяха обезвредени със сервис. Американецът даже се приближи до затваряне на гейма с печеливш удар, само че не съумя да го направи и интригата се резервира. След следващия дюс Григор извърши минаващ от бекхенд и си върна преимуществото. Този път пробивът бе осъществен – 3-1.

Последва бързо затвърждаване, 4-1 и 30-30, откакто Димитров не откри добре топката от ретур, само че тя въпреки всичко се озова в ъгъла на корта. Получи нов брейкбол, само че този път представителят на домакините се избави.

За поврат нямаше по какъв начин да се приказва. Българинът затвори сета при 6-3 след 9 аса и 100% извоювани точки на първи сервис (15/15). Важна статистика бе и че той позволи едвам три непредизвикани неточности.

Григор получи късмет да поведе рано и във втория сет. Първата ни ракета печелеше множеството дълги разигравания и точно по-късно поведе с 15-40 при 1-1. Още при първия брейкбол Джонсън изпрати топката в навън.

Разликата в равнището на двамата бе доста огромна. Григор прелиташе през своите подавания, а от посрещане постоянно също поемаше самодейността. При 3-1 и 15-30 той записа превъзходен бекхенд уинър по правата и си създаде нови точки за пробив. Американецът избави три рискове, само че при четвъртата не се оправи със слайса на съперника си – 4-1.

Последният гейм от сета бе белязан от известни съмнения от най-хубавия ни тенисист, само че все пак индикаторите му останаха доста високи и той изцяло справедливо поведе с 6-3 6-2.

Доминацията в дуела продължи и в откриващите моменти на третата част. При 40-40 съумя да провокира неточност от страна на съперника си и си обезпечи ранен брейкбол, при който Джонсън откри топката с ръба на ракетата – 1-0.

До края дуелът по-скоро се доиграваше, само че някогашният №3 не позволи спад в представянето си, с който да разреши на съперника си да се завърне в мача. Двойна неточност на Стив му донесе мачбол при 5-1, само че трябваше да изчака до своя сервис-гейм, с цел да се класира за втори кръг – 6-3 6-2 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР