US Open, четвъртфиналИга Швьонтек – Джесика Пегула 6-3, 7-6(4)Ига Швьонтек

...
US Open, четвъртфиналИга Швьонтек – Джесика Пегула 6-3, 7-6(4)Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Швьонтек преодоля Пегула за третия си „мейджър“ полуфинал през сезона


US Open, четвъртфинал

Ига Швьонтек – Джесика Пегула 6-3, 7-6(4)

Ига Швьонтек ще играе на полуфинал на Откритото състезание на Съединени американски щати за пръв път в кариерата си след двусетов триумф над международната №8 Джесика Пегула. Полякинята доближава до тази фаза на шампионат от Големия шлем за трети път от началото на сезона, откакто се подреди измежду четирите най-хубави и на Australian Open, а вписледствие завоюва купата на Ролан Гарос.

Следващата ѝ съперничка ще бъде Арина Сабаленка, която нощес отстрани Каролина Плишкова.

Швьонтек и Пегула записаха идентичен брой асове (1-1) и двойни неточности (3-3), като полякинята направи повече непредизвикани (32-29), само че за сметка на това имаше превес при печелившите удари (22-14). Световната №1 завоюва 50% от точките си на първи серивс (24/48) и осъществя седем от 11-те си точки за пробив (64%), до момента в който Пегула оползотвори шест от своите 10 брейкпойнта (60%).

Швьонтек избави брейкпойнт и завоюва подаването си в откриващия гейм, само че Пегула продължи да слага напрегнат двукратната шампионка от Големия шлем и осъществя първия пробив в мача, правейки резултата 3-2 в своя изгода. Впоследствие обаче полякинята усъвършенства доста представянето си, като последователно стартира да господства в дългите надигравания с форхенд от главната линия.

От своя страна Пегула позволи няколко непредизвикани неточности, които помогнаха на Швьонтек да осъществя два следващи пробива, като полякинята даде единствено четири точки в идващите четири гейма и се наложи с 6-3 в откриващия сет.

Втората част бе много по-равностойна, като положителните офанзиви на Пегула с бекхенд по правата сътвориха много проблеми на Швьонтек. Опонентките си размениха по два пробива при започване на сета, като наклонността можеше да продължи, само че Пегула отрази три брейкпойнта и реализира поврат за 3-2.

Швьонтек обаче възвърне равенството, а след това никоя от двете не съумя да завоюва подаването си до края на сета. Така се стигна до тайбрек, в който след няколко мини-брейка Швьонтек първа съумя да завоюва точка на собствен сервис и поведе с 4-2. Полякинята стигна до два следващи мачбола, само че се нуждаеше единствено от един, защото Пегула изпрати топката в навън при офанзива с бекхенд по диагонала и по този метод международната №1 победи с 6-3, 7-6(4) по-късно под два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР