УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР се обяви

...
УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР се обяви
Коментари Харесай

Полицаи скочиха срещу политизирането на МВР: Не сме еничари!

УС на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи се разгласи против политизирането на министерството, съобщи Българска национална телевизия.

" СФСМВР изрично възразява против случайни прочувствено и политически оцветени квалификации (като " еничари " и други подобни), отправени от парламентарната естрада или посредством медиите към чиновниците в Министерство на вътрешните работи, както и против превръщането им в заложници и жертва на политически противоборства, в които не сме страна и няма да бъдем ", декларират в позиция от синдиката.

" Против сме и на почналото политизиране в Министерство на вътрешните работи през последните години, към което редовите служители на реда нямат никакъв принос ", написа още в мнението.

От синдикалната организация напомнят, че тя е основана през 2009 година, като оттогава обществено пази обществените, икономическите и трудовите права на чиновници в Министерство на вътрешните работи, при разнообразни ръководства на страната.

Посочват, че организацията не е правила взаимни отстъпки по политически или конюнктурни аргументи.

" Никога не сме се тормозили да споделяме нещата право в очите на управленията на Министерство на вътрешните работи и страната, по най-прозрачните за това способи - посредством медиите и на площада. И при безусловно съблюдаване на законовите ограничавания, които са ни наложени, в много от случаите, в нарушаване на интернационалните правила за правото на сдружаване и изложение на убеждения ", споделят синдикатите.

" Заявяваме изрично, че ще желаяме и инспекции за почнали в цялата страна дейности на самозабравили се локални феодали, против наши дейни представители, изключително по време и след митингите ни през ноември 2020 година ", декларират посредством позицията си СФСМВР.

И прибавят - " Реформата в Министерство на вътрешните работи няма опция и ние ще подкрепим такива дейности, само че не с цената на оскърбление на чиновниците на реда в Република България ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР