УС на ДФ Земеделие проведе заседание в петък, на което

...
УС на ДФ Земеделие проведе заседание в петък, на което
Коментари Харесай

Кадровите смени в ДФ Земеделие няма да спират плащания

УС на Държавна фирма " Земеделие " организира съвещание в петък, на което е препоръчана смяна на част от управлението . На съвещанието шефът съобщи, че има намерение да подаде оставка и Това разяснява зам.-министърът на земеделието Георги Събев пред bTV.

" За мен беше изненада, че Николай Каварджаклиев е коментирал, че има чистка и има такава смяна на 180 градуса ден по-късно. Забелязват се политически тези, свързани с предизборната обстановка ", уточни Събев.

Зам.-министърът даде обещание на фермерите, че няма да има промени в плануваните заплащания. Той разяснява, че Планът за развиване не е обезпечил ограничения, уточнявайки, че не знае за какво.
 Смениха и шефа на ДФЗ
Смениха и шефа на ДФЗ

Избрани са и негови заместници

Забавяния на заплащания имаше още при встъпването на служебния кабинет предходната година - в документите, плановете, само че тогава се навакса огромна част от забавянията, удостовери той.

В България близо милиард евро би трябвало да влязат в земеделието, с цел да се оправи то с рецесиите - пандемията и войната в Украйна. Сумата от 50 млн. евро би трябвало да се разплати до края на годината, МЗХГ има създаден проект и се прави всичко допустимо сумата да не бъде изгубена.

До фермерите се чака да стигнат към 1 милиарда евро и това ще се случи в период, а по две основни ограничения ще се задвижат средства идващите два месеца. Плащанията няма да бъдат повлияни от промените в управлението на Държавна фирма " Земеделие ", безапелационен бе още веднъж Събев.
 24 млн. лв. са платени за подкрепяне на биологичното земеделие за 2021 година
24 млн. лв. са платени за подкрепяне на биологичното земеделие за 2021 година

Изплащат се и над 9,4 млн. лева по други мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР