Уругвайският нападател - Дарвин Нунес, е следен изкъсо откакто премина

...
Уругвайският нападател - Дарвин Нунес, е следен изкъсо откакто премина
Коментари Харесай

Под лупа в Катар 2022: Дарвин Нунес

Уругвайският нападател - Дарвин Нунес, е наблюдаван изкъсо откогато мина на " Анфийлд " през лятото. 23-годишният футболист на Ливърпул обаче не впечатлява до момента с изявите си на Световното състезание в Катар.„ Урусите “ са в тежка обстановка и се нуждаят от победа против Гана, с цел да продължат към осминафиналите на Мондиал 2022.

Дарвин Нунес лека-полека стартира да привиква с играта във Висшата лига и това е явно от последните мачове на Ливърпул. Нападателят е взел присъединяване в 18 мача, в които е отбелязал 9 гола и на два пъти е асистирал за попадение на отбора си. Проблемът за уругваеца е огромният брой изпуснати благоприятни условия. В британския шампионат той поддържа по 4 удара на мач, а взел присъединяване в 10 срещи на отбора и е записал едвам 606 минути от началото на сезона. Все отново, Нунес е осъществил пет попадения за мърсисайдци във Висшата лига. Не неприятно показване за футболист, който занапред би трябвало да привиква с метода на живот в Англия, езикът и играта на новия си тим. На Дарвин Нунес щеше да се гледа като да е надалеч по-успешен в Ливърпул през тези месец, в случай че не бяха сериозните сравнявания с Ерлинг Халанд през лятото, който се причисли към огромния съперник на „ алените “ - Манчестър Сити.

Дарвин Нунес има 3 гола за отбора и в Шампионска лига, за 280 изиграни минути. Уругвайският нападател е стрелял най-често от зоната на дребното наказателно през този сезон, само че и изстрелите му от разстояние не са за подценяване. 23-годишният футболист има и изключителна скорост, с която може да се похвали макар растежа си от съвсем 1.90 см. Уругваецът стана футболистът, развил най-висока скорост в цялата история на Висшата лига. При един от спринтовете си по време на срещата с Уест Хем нападателят разви скорост от тъкмо 38 км/ч, като по този метод усъвършенства предходното най-хубаво достижение, което бе записал Кайл Уокуър през юни 2020-а година.

На Мондиал 2022 Дарвин Нунес не остави отпечатък и в двата мача на Уругвай, равенството с Южна Корея (0:0) и загубата от Португалия (0:2). Нападателят има напълно дребен брой положения пред себе си  Нападателят има едвам два точни удара общо в двата мача на " урусите ". Също по този начин, Нунес има малко над 60% успеваемост на подаванията в записаните 162 минути за Уругвай в Катар. Все отново, чака се Диего Алонсо да разчита на нападателя на Ливърпул и за днешния решителен мач против Гана. 

Дарвин Нунес прави дебюта си за националния тим през 2019-та година, едвам на 20 години и към този момент има 15 мача и 3 гола за " урусите ". По-голямата му част от дуели са записани точно в квалфикациите за Мондиал 2022, където се разписа против Колумбия при успеха с 3:0. Южноамериканците нямат право на неточност тази вечер, а пред селекционера на отбора има много огромни въпросителни след плахото показване в първите два мача на отбора. Може ли Дарвин Нунес най-сетне да се отпуши на това Световно състезание и да поведе Уругвай към 1/8 финалите? Предстои да разберем.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР