Уругвайският Данубио, 4-кратен първенец на страната, кръсти стадиона си на

...
Уругвайският Данубио, 4-кратен първенец на страната, кръсти стадиона си на
Коментари Харесай

Уругвайски гранд даде българско име на стадиона си

Уругвайският " Данубио ", 4-кратен отличник на страната, кръсти стадиона си на жена, освен това българка. Членовете на клуба взеха решение игрището да носи името “Хиподрум градина Мария Минчева де Лазаров”. За това са дали своят вот 64 от 120-те делегати.

Мария Минчева Лазарова е майка на основателите на " Данубио " - Иван, Михаил и Апостол Лазарови. Дъщеря и Пенка пък била перачка на екипите на тима, учреден на 1 март през далечната 1932 година в фамилния им дом на улица " Чайос " №50, квартал " Маркос Састре ", Монтевидео.

Мария Лазарова е кръстница на " Данубио ". Първоначалната ѝ концепция била той да носи името " Марица ", защото тя била родом от Пловдив. Хлапетата от квартала обаче сметнали името за прекомерно женствено и последвало предложение клубът да се споделя " Дунав ", на испански " Данубио ".

Съпругът на Мария - Георги, който е на 96-години си спомня, че първият президент на " Данубио " е вуйчо му Георги. Имало потребност от началник, до момента в който Мария шиела екипите на тима.

През годините членовете на семейството били играчи и треньори на гранда.



" Данубио " е член на локалната футболна федерация от 1941 година стадионът му отваря порти през 1957 година и е с потенциал от 15 000 фенове. Става първенец на Уругвай през 1988, 2004, 2007 и 2014 година

Известен е като " люпилня за гении ", а от него са тръгнали някой от огромните имена в новата история на " Ла Селесте ", измежду които Алваро Рекоба, Диего Форлан, Марсело Салайета, Хавиер Шевантон, Фабиан Карини и Единсон Кавани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР