Уругвай ще стане днес първата държава в света, където марихуана

...
Уругвай ще стане днес първата държава в света, където марихуана
Коментари Харесай

В аптеките в Уругвай вече продават марихуана за развлечение

Уругвай ще стане през днешния ден първата страна в света, където марихуана ще се продава в аптеките за развлекателни цели, под контрола на страната, съобщи Агенция Франс Прес.
 
Към този миг единствено 16 аптеки в цялата страна с население от 3,4 милиона души ще продават този лек опиат. Уругвайските управляващи не съумяха да се спогодят по въпроса с огромните фармацевтични вериги.
 
Държавата, в която аптеките продават марихуана

Канабисът ще бъде продаван на цена от 1,30 $ за грам. Всеки човек, вписан авансово в листата на потребителите, ще има право да си купува най-много 10 грама седмично.
 
Продажбата на марихуана в аптеките ще бъде позволена според закон от 2013 година, признат при президента Хосе Мухика. Той легализира сдобиването с канабис по три метода. Първите два - развъждането на " трева " вкъщи или в кооперативи за персонална приложимост - към този момент се ползват. Прилагането на третия очакван прийом - продажбата в аптеките - обаче бе отсрочено поради нежеланието на аптеките.
 
Защо канабисът е прочут с женското име марихуана?

По последни данни близо 5000 души са се вписали от 2 май в листата на потребителите на марихуана. По тематиката Помага ли марихуаната при заболявания Марихуаната - нездравословен опиат или лек за тялото и душата?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР