Уругвай се наложи драматично над Египет с 1:0 във втория

...
Уругвай се наложи драматично над Египет с 1:0 във втория
Коментари Харесай

Уругвай срази Египет с късен гол

Уругвай се наложи трагично над Египет с 1:0 във втория мач от международното състезание в Русия. Победният гол за " Ла Селесте " бе маркиран в добавеното време от бранителя Хосе Хименес.

Въпреки упованията, Ектор Купер не рискува да пусне в титулярния състав звездата на Египет – Мохамед Салах, който претърпя контузи в рамото по време на финала на Шампионската лига. Вместо него на терена на екстравагантния стадион в Екатеринбург излезе Маруан Мохсен.

Селекционерът на южноамериканците отговори с атомно нахлуване от европейски голмайстори – Луис Суарес и Едисон Кавани.

Двубоят стартира равностойно, като и двата тима по-скоро се разучаваха, в сравнение с да пробват офанзиви. Уругвай въпреки всичко изглеждаше с по-голямо самочувствие в първия си мач на Мондиала в Русия. В 8-ата минута Кавани насочи първия прецизен удар в мача, само че той не затрудни вратаря на съперника. „ Фараоните ” дадоха отговор с няколко рискови офанзиви, в които основно настоящо лице бе Хасан-Трезеге.

В 23-ата минута пристигна най-опасната обстановка за първата част. Кавани стреля рисково, само че бранител на египтяните мазета в корнер. При последвалата обстановка Суарес изпусна отблизо разстояние от много комфортно състояние.

Първото полувреме приключи без голове, а египетските почитатели продължиха да се надяват, че Салах, който през днешния ден става на 26 години, ще влезе да помогне на отбора.

Суарес пропусна нова добра обстановка при започване на второто полувреме. След пас на Кавани той се измъкна елементарно от египетската отбрана, а по-късно стреля в краката на бранителя Хегази.

На нападателя на „ Барселона ” бе и вторият огромен пропуск в мача. Кавани още веднъж подаде чудесно от границата на наказателното поле, а Суарес бутна топката в ръцете на вратаря Ел Шенави.

След двата пропуща настроението в отбора на Уругвай спадна, а египтяните започнаха по-остри офанзиви.

В 73-ата минута пък Кавани още веднъж изведе зад тила на отбраната на противника Суарес, този път в ляво в пеналта, само че таранът се забави, а Ел Шенави се хвърли в краката му и мазета топката.

Десетина минути по-късно вратарят на Египет, който на 29 години записа едвам четвъртия си мач с националната фланелка, се намеси уверено и парира с една ръка след страховит изстрел от границата на наказателното поле на Кавани.

В 88-ата минута Уругвай беше най-близо до гола. Кавани извърши чудесно директен свободен удар от 20 метра, само че топката се отби от лявата странична греда на вратата на Египет.

Все отново в добавеното време бранителят на " Атлетико " Мадрид Хосе Хименес се разписа с глава и донесе триумфа на ургвайците.

Cъстави:

Египет: Мохамед Елшенави, Ахмед Фатхи, Али Габр, Ахмед Хегази, Мохамед Абделшафи, Елшенави, Мохамед Елнени, Тарек Хамед (50-Сам Морси), Амр Варда (82-Рамадан Собхи), Абдала Саид, Махмуд Трезеге, Марван Мохсен (63-Махмуд Кахраба).

Уругвай: Фернандо Муслера, Гийермо Варела, Диего Годин, Хосе Мария Хименес, Мартин Касерас, Найтан Нандес (58-Карлос Санчес), Родриго Бентанкур, Матиас Весино (88-Лукас Торейра), Джорджан Де Араскаета (59-Кристиан Родригес), Луис Суарес, Единсон Кавани /bTVnews
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР