Уругвай постави рекорд за Гинес за най-голямо барбекю в света,

...
Уругвай постави рекорд за Гинес за най-голямо барбекю в света,
Коментари Харесай

Уругвай счупи рекорда за най-голямо барбекю в света

Уругвай сложи връх за Гинес за най-голямо барбекю в света, като опече 10 тона месо. Така страната взе превъзходство в ревностния десетгодишен спор със съседа си Аржентина за този връх.

Най-голямото барбекю беше проведено в дребния южен град Минас, който има едвам 40 000 поданици. Жаравата погълна 60 тона дървени въглища и силата на стотина готвачи, които пекоха в продължение на часове месото през нощта против неделя.

Подготвяме се за върха от октомври и имаме също така 4000 кг съветска салата за мезе. Можехме да сложим и връх за Гинес и за съветската салата, само че нямахме време, разяснява с възприятие за комизъм шефът на плана Робърт Вайарес пред Франс прес.

Барбекюто е „ народен спорт “ в Уругвай и Аржентина, които преследват върха от 2008 година, когато Уругвай за пръв път записа гигантското си барбекю. През 2011 Аржентина счупи върха. Всичко това не е поради Гинес, а с цел да бием аржентинците, разяснява един от главните готвачи, участващи в новия връх.

Уругвай е измежду главните международни експортьори на месо, с 3 пъти повече крави, в сравнение с е 3,5-милионното население на страната.

Принос към върха дадоха стотина крави. Опеченото месо тежеше 16,5 тона. Според локалната техника на мръвките се пекат с кожата, тъй като по този начин ставало по-вкусно. Готвачите прекараха 14 чака край скарите.

Накрая нотариусът Консуело Уруела ревизира и премери производството, за са удостовери, че аржентинският връх от  9,16 тона опечено месо е строшен.

В последна сметка Уругвай си върна върха с публично регистрирани в книгата на върховете 10,14 тона барбекю.

Накрая месото беше изядено от стотици поданици на града.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР