Уругвай победи с 2:0 Бразилия като домакин в мач от

...
Уругвай победи с 2:0 Бразилия като домакин в мач от
Коментари Харесай

Уругвай прекъсна серията на Бразилия от 37 мача без загуба в световни квалификации

 Efbet2023 Horizontal
Уругвай победи с 2:0 Бразилия като хазаин в мач от квалификациите за Световното състезание през 2026 година По този метод " урусите " сложиха завършек на серията от внушаващите 37 следващи срещи за " Селесао ", в които тимът не беше допускал загуба в международни квалификации. Последното проваляне за " кариоките " датира от 2015 година, когато тимът загуби от Чили с 0:2. 

Дарвин Нунес даде преднина на Уругвай в края на първото полувреме, a след това асистира и за втория гол в мрежата на Едерсон, дело на Николас Де Ла Крус в 77-ата минута.

Разочарованието за Бразилия бе цялостно, откакто огромната им звезда и изпълнител номер 1 в историята Неймар бе наложително сменен в края на първата част поради травма в коляното, за която се счита, че е сериозна и може да го извади от терените за дълъг интервал от време. 

С успеха уругвайците изравниха " кариоките " в таблицата, като и двата отбора са с по 7 точки и заемат надлежно 2-ро и 3-то място.

Лидер е международният първенец Аржентина, който продължава да марширува решително в квалификациите, откакто записа четвърти следващ триумф. Този път жертва на „ албиселесте “ стана тимът на Перу, който бе победен с 2:0 като посетител. И двата гола за аржентинците означи Лионел Меси, който реализира нов връх в забележителната си кариера. Фаворитът за „ Златната топка “ стана най-резултатният южноамерикански футболист в международни квалификации, като към този момент има 31 попадения, с едно повече от някогашния си съотборник в Барселона Луис Суарес.

За аржентинците предстоят два тежки мача – домакинство на Уругвай и посещение на Бразилия през ноември, до момента в който перуанците, които са предпоследни с едвам една извоювана точка, играят с Боливия и Венецуела.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР