Урсула фон дер Лайен защити резултатите, които е постигнала начело

...
Урсула фон дер Лайен защити резултатите, които е постигнала начело
Коментари Харесай

Фон дер Лайен в годишната си реч: Нека пуснем България и Румъния в Шенген без повече забавяне

Урсула фон дер Лайен отбрани резултатите, които е постигнала отпред на Европейската комисия, като съобщи, че е работила за популяризирането – и ще продължи да пази – честното прекосяване към зелена сила, мощен геополитически съюз и честната конкуренция със света, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Фон дер Лайен, за която се чака следващата година да се кандидатира за втори мандат отпред на изпълнителната власт на Европейски Съюз, сподели че тя и екипът ѝ са изпълнили над 90% от обещанията, които е направила, когато пое управлението на Европейската комисия през 2019 година.

" Когато застанах пред вас през 2019 година с моята стратегия за зелена, цифрова и геополитическа Европа, знам, че някои от вас изпитваха подозрения ", обърна се Фон дер Лайен към депутатите в последната си тирада " За положението на Съюза " преди изборите за Европейски парламент идния юни.

" Но вижте къде се намира Европа през днешния ден. Станахме очевидци на раждането на геополитически съюз – подкрепящ Украйна, противопоставящ се на съветската експанзия, отговарящ на настъпателността на Китай и инвестиращ в партньорства ", сподели още тя. " Сега имаме Европейска зелена договорка, която е на централно място в нашата стопанска система и е без аналог по своята упоритост ", добави Фон дер Лайен.

Тя призна, чевръщането към целевата инфлация от 2 на 100 в еврозоната " ще отнеме време " и добави, че " запазването на високата инфлация е огромно икономическо предизвикателство " за континента, съобщи Франс прес.

" Кристин Лагард и Европейската централна банка (ЕЦБ) работят неуморно за ограничение и потушаване на инфлацията ", изрази задоволството си тя в навечерието на предстоящото решение за опазване или ново покачване на лихвите от франкфуртската институция.

Годишното ниво на инфлацията в 20-те страни от еврозоната е било 5,3 на 100 през август, откакто доближи 10,6 на 100 през октомври 2022 година

„ България и Румъния са част от нашето шенгенско пространство, дано ги пуснем вътре “, казафон дер Лайен, когато стигна до тематиката за миграцията, представена от bTV.

„ Искам да благодаря на България и Румъния, че управляват пътя. Те са водачи – демонстрираха най-хубави практики и за миграцията, и за връщането. България и Румъния са част от нашето шенгенско пространство. Нека ги пуснем вътре без повече закъснение “, сподели Фон дер Лайен, след което последваха бурни овации.

Председателката на Европейската комисия заяви, че ще назначи специфичен делегат, който да оказва помощ на дребните и междинни предприятия в битката им с бюрокрацията, съобщи Ройтерс.

" За всеки детайл от законодателството ние вършим инспекция за конкурентоспособност благодарение на самостоятелни специалисти ", съобщи тя. " Още идващия месец ще излезем със законодателни оферти за понижаване на отговорностите за отчетност на европейско равнище в границите на 25 на 100 ".

Европейските компании от дълго време предизвестяват, че Европейски Съюз рискува да изгуби конкуренцията в бранша на нововъведенията поради комплицираното си законодателство, изключително в областта на енергийния преход.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР