Урсула фон дер Лайен се нуждаеше от малко помощ от

...
Урсула фон дер Лайен се нуждаеше от малко помощ от
Коментари Харесай

Вторият мандат на Урсула фон дер Лайен зависи от нови „врагове“

Урсула фон дер Лайен се нуждаеше от малко помощ от политическите си врагове, с цел да обезпечи първия си мандат като президент на Европейската комисия.

С някои законодатели от нейния личен лагер гласоподаваха срещу нея или се въздържаха, тя съумя да премине през гласуването в Европейския парламент през 2019 година с разлика от единствено девет гласа, с цел да завоюва поста на най-високата изпълнителна власт в Европейски Съюз, подкрепена от националистическите партии в Полша и Унгария.

Докато се приготвя за втори, петгодишен мандат тази година след изборите за Европейски Съюз през юни, дясноцентристката фон дер Лайен още веднъж ще би трябвало да откри „ врагове “, с цел да си обезпечи гласовете, от които се нуждае.

„ Тя има положително досие, с което да работи. Но всеки политик, който свърши нещата, неизбежно изгаря мостове “, сподели Саймън Хикс, професор по политика в Европейския академични институт, основан в Брюксел мозъчен концерн. „ Коалицията, която я избра, последователно се разпадна с течение на времето. “

Трудностите,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР