Урсула фон дер Лайен произнесе първата си реч за Състоянието

...
Урсула фон дер Лайен произнесе първата си реч за Състоянието
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Европа - Трябва да има минимална заплата за всеки, дори със закон

Урсула фон дер Лайен произнесе първата си тирада за " Състоянието на Съюза " пред Европейския парламент, след рестриктивните мерки във врузка с.
В изявлението си акцентира, че спадът на заплатите унищожава достолепието на работата, санкционира бизнесмените, които заплащат положителни заплати и изкривява честната конкуренция в Общия пазар. " Всеки би трябвало да има достъп до или посредством групово договаряне, или посредством открита по закон минимална заплата ", акцентира тя. Фон дер Лайен добави, че самата тя е мощен последовател на груповото договаряне.
Председателят на Комисията сподели още, че би трябвало да бъде построен мощен здравен Европейски съюз и в тази връзка е предложила да бъдат подсилени финансово Европейската организация по медикаментите и Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите. Тя посочи, че идната година ще бъде свикана среща на върха за здравето в Италия.
„ Вирусът сподели какъв брой уязвима е нашата общественост на полезности и какъв брой бързо това може да се трансформира в международен въпрос и даже за нас, в Европейски Съюз. Но хората са подготвени за смяна. И това е моментът Европа да поведе по пътя към излизане от тази накърнимост “, сподели ръководителят на Европейска комисия.
Европейската комисия има желание да влага 8 милиарда евро в производството от Европейски Съюз на лични суперкомпютри за реализиране на цифров суверенитет, сподели още фон дер Лайен.
Фон дер Лайен стартира речта си, като обърна особено внимание на уязвимостта на планетата, която виждаме с всеки минал ден - топенето на ледовете, изгарянето на горите и в този момент - световната пандемия, трансформирала метода, по който поддържаме връзка и се държим в обществото.
„ Вирусът сподели какъв брой уязвима е нашата общественост на полезности и какъв брой бързо това може да се трансформира в международен въпрос и даже за нас, в Европейски Съюз. Но хората са подготвени за смяна. И това е моментът Европа да поведе по пътя към излизане от тази накърнимост “, сподели ръководителят на Европейска комисия.
Към повече доверие един в различен и в европейските институции прикани Фон дер Лайен.
" През последните шест месеца нашите здравни системи и здравни служащи направиха чудеса. Всяка страна направи всичко допустимо за своите жители и Европа стана по-сплотена от когато и да било ", сподели тя.
В поддръжка на това Фон дер Лайен посочи зелените направления, въведени при наложителеното затваряне на границите, напъните на държавните управления за прибирането на повече от 600 000 европейци по родните им страни в изискванията на блокиранията, напъните за попречване на възбраните в някои страни за изнасяне на медицински артикули, рисковото произвеждане на маски, ръкавици, проби и вентилатори, изпращането на медицински експерти в най-нужадещите се от помощ страни. Всичко това, съгласно ръководителят на Европейска комисия, е посочило потребността от основаване на по-силен в здравно отношение Европейски съюз.
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен настоя 30 % от инструмента за възобновяване на Евросъюза да бъдат набрани със зелени облигации, наблягайки нуждата да се изведе „ зелено финансиране “ на ново равнище.
" Next Generation EU ще бъде действително друг. Първо, 37 % от Next Generation EU ще бъдат изразходвани непосредствено за нашите цели за европейска зелена договорка. Ще подсигурявам, че той също ще изведе зеленото финансиране на ново равнище. Ние сме международните водачи в зеленото финансиране и сме най-големият емитент на зелени облигации в международен мащаб. Ние вървим по пътя за създаването на благонадежден стандарт за зелени облигации на Европейски Съюз. И през днешния ден мога да разглася, че ще сложим цел от 30 % от 750-те милиарда евро от Next Generation EU да бъдат набрани посредством зелени облигации “, съобщи Фон дер Лайен по време на дебата за положението на Европейския съюз през 2020 година
Европейската комисия ще предложи понижаване на нездравословните излъчвания в Европа с 55 % до 2030 година в отговор на изключителната обстановка в региона на климата, съобщи ръководителят на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен.
" Признавам, че това нарастване от 40 на 55 (процента) е прекомерно доста за някои и незадоволително за други, " сподели ръководителят на Комисията Фон дер Лайен.
" За нас задачата до 2030 година е амбициозна, постижима и потребна за Европа ", добави тя.
Тя прикани членовете на Европейски Съюз да изградят по-силен здравен съюз и даде обещание организация за биомедицински проучвания и световна среща на върха.
" Хората в Европа към момента страдат ", сподели тя.
„ За мен това е кристално ясно - ние би трябвало да изградим по-силен Европейски здравен съюз “, сподели тя. " И ние би трябвало да засилим готовността си за рецесии и ръководството на трансграничните закани за здравето. "
Обръщайки се към евродепутатите в Европейския парламент, фон дер Лайен съобщи, че нейната комисия ще се опита да укрепи Европейската организация по медикаментите и Европейския център за профилактика и надзор на болесттите.
Тя разгласи и основаването на нова организация за биомедицински научни проучвания и развиване, наречена BARDA.
След това през идната година тя ще работи с италианския министър председател Джузепе Конте и италианското председателство на Г-20, с цел да свика световна здравна среща, с цел да научи и показа уроците от коронавирусната рецесия.
" Това ще покаже на европейците, че нашият Съюз е там, с цел да отбрани всички, " сподели тя.
Европейската комисия (ЕК) има намерение да влага 8 милиарда евро в производството на лични суперкомпютри в Европейски Съюз, с цел да реализира " дигитален суверенитет ".
Спадът в общия Брутният вътрешен продукт на страните от Европейски Съюз през второто тримесечие на 2020 година е 12% годишно на фона на рецесията, породена от пандемията от ковид. Това съобщи още ръководителят на Европейската комисия.
 Лидерите на Европейски Съюз приканват евродепутатите да поддържат проекта за Блока Лидерите на Европейски Съюз приканват евродепутатите да поддържат проекта за Блока
Шефът на Европейския съвет Шарл Мишел прикани Европейския парламент да утвърди огромния пакет за възобновяване, контрактуван на срещата н...
Според нея рецесията също е посочила, че е належащо да се вкара минимална заплата в Европейския съюз, защото доста поданици на общността нямат задоволително средства за прехранване.
Европейската комисия е създала и оферти за основаване на санкционен режим в Европейски Съюз, сходно на американския " Закон Магнитски ", сподели още Фон дер Лайен.
Комисията би трябвало да даде най-голям приоритет на ръководството на върховенството на закона, счита Фон дер Лайен. „ Не предстои на подозрение, че Европейска комисия ще направи незабавна стъпка към надзор на средствата от европейския бюджет и гарантирането, че по пътя на приемането им и усвояването им от страните ще бъде избегната корупция и спор на ползи “, сподели тя.
Относно, Фондер Лайен отсече: „ Никога няма да отстъпим. Това съглашение е утвърдено и признато и би трябвало да се придържаме към него “.
Като историческа стъпка дефинира ръководителят на Европейска комисия решението за отваряне на договаряния с Албания и Северна Македония.
 Какво ще изберат евролидерите – проектът „ Урсула фон дер Лайен “ или проектът „ Шарл Мишел “? Какво ще изберат евролидерите – проектът „ Урсула фон дер Лайен “ или проектът „ Шарл Мишел “?
Министър-председателят Бойко Борисов взе участие в изключителното съвещание на Европейския съвет на 17 и 18 юли в Брюксел. Това е първат...
„ Бъдещето на целия район е в Европейски Съюз. Западните Балкани са част от Европа. “
В тази връзка скоро Европейска комисия ще показа пакет за икономическо възстановавне на Западните Балкани с редица начинания за вложения. Същото даде обещание Фон дер Лайен и за източните и южните сътрудници – за основаване на работни места и икономическа помощ.
Миграционният въпрос също не остана недооценен. За повече взаимност в опитите за избавяне на бежанците, попречване на трафика на хора и повече старания в консолидираното на мигрантите прикани ръководителят на Европейска комисия. Комисията работи с гръцките управляващи по проект за създаване на нов лагер в Лесбос, сподели тя.
„ Миграцията е европейски проблем и по тази причина всяка страна би трябвало да свърши своята работа по отношение на него, да поеме своя дял от отговорността “, акцентира Фон дер Лайен.
Ще бъдат засилени законодателствата по отношение на расизма и равенството, сподели още тя, както и с дискриминирането, заетостта, жилищното настаняване, опазването на здравето на тъмнокожото население. Комисията ще постави старания и за усилване на поддръжката за ЛГБТ общностите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР