Урсула фон дер Лайен бе избрана за следващ ръководител на

...
Урсула фон дер Лайен бе избрана за следващ ръководител на
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Урсула фон дер Лайен звучи обещаващо, но има много да доказва

Урсула фон дер Лайен бе определена за идващ началник на Европейската комисия с доста нежно болшинство в Европейския парламент, което повдига въпроси до каква степен дейно се вземат решения в Европейски Съюз, написа в публицистична публикация в. " Файненшъл таймс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Това не значи, че тя ще бъде слаб ръководител. Тя наподобява има качества да даде на институцията нов подтик, само че има и какво да потвърждава, показва английското издание.

Евроизборите от края на май отразяват днешната калейдоскопична природа на европейската политика. Комбинираното болшинство на левоцентристите и десноцентристите към този момент го няма. Либералите, зелените и националистите събраха поддръжка. Сега Народното събрание е по-непостоянен и непредсказуем и по тази причина съставянето на обединения ще бъде мъчно. Съветът на Европейски Съюз също е по-разделен от всеки път, изключително по линията Изток-Запад.

Това, че Фон дер Лайен явно получи поста си с гласовете на унгарските и полските националисти, неизбежно буди съмнения, че няма да работи твърдо при отбраната на върховенството на закона и главните права, означи " Файненшъл таймс ". Вестникът я приканва обаче да бъде твърда, да упорства за нови правила, като да вземем за пример въвеждане на изискване еврофондове да се получават единствено при ценене на демократичните правила и самостоятелност на правосъдната власт.

" Файненшъл таймс " регистрира, че Брюксел в този момент ще би трябвало да се стреми да извършва доста противоречащи си цели като намаляването на нездравословните излъчвания и запазването на конкурентоспособност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР