урският президент Реджеп Тайип Ердоган днес откри първия в страната

...
урският президент Реджеп Тайип Ердоган днес откри първия в страната
Коментари Харесай

Ердоган откри първия в страната плаващ терминал за съхранение на природен газ

урският президент Реджеп Тайип Ердоган през днешния ден откри първия в страната плаващ терминал за предпазване на природен газ, съобщи турската телевизия НТВ.

Церемонията по откриването на терминала за предпазване и регазификация на полутечен природен газ се състоя в южния турски окръг Хатай. Терминалът - корабът Ертугрул Гази, е благосъстоятелност на турската енергийна компания БОТАШ. На оборудването е допустима регазификацията на до 28 милиона куб. м. газ за денонощие.

Този транспортен съд, плаващ под наш байрак, с помощта на мощността си, ще може да покрива над 10 % от енергийните потребности на Турция от природен газ, сподели Ердоган.

Той също по този начин подсети, че от 2023 година Турция ще стартира да употребява личен газ от черноморския шелф, което ще даде на страната повече благоприятни условия от позиция на намаляването на зависимостта й от импорт на газ.
На 4 юни Ердоган заяви, че Турция е разкрила в Черно море ново газово находище с размер 135 милиарда кубични метра. Находището е било открито от сондажния транспортен съд " Фатих " в кладенеца " Амасра-1 ".

С това общият размер на откритите от Турция в този регион в южната част на Черно море находища на природен газ доближи 540 милиарда куб. м. Миналата година корабът " Фатих " към този момент откри там 405 милиарда куб. м.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР