Уроците в българските училища да се преподават онлайн. За това

...
Уроците в българските училища да се преподават онлайн. За това
Коментари Харесай

Синдикатите призовават да се премине към онлайн форма на обучение

Уроците в българските учебни заведения да се преподават онлайн. За това приканват от профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “, а повода е нарасналата епидемиологична конюнктура в страната и заплахата от разпространяване на ковид.

Националната грипна зараза изтича на следващия ден и по проект учениците би трябвало да се върнат в клас на 12 март, грипната почивка към този момент е удължена единствено в Пловдивско – до 14 март.
Борисов изиска грипната почивка да не бъде удължавана Премиерът счита, че затварянето на образователните заведения е проблем, тъй като родителите не могат да вървят на работа
Синдикатите оферират материалите да се качват в облак и да се употребяват приложения като виртуални класни стаи,, виртуална тетрадка, електронни учебници и Skype.

„ В платформата „ Уча се “ има огромен запас от образователни клипове, обхващащ материала, който се учи в учебно заведение. Подобна платформа на „ Уча се “ е Khan academy, която дава голяма база от образователни клипове на британски език. Недостатък е, че платформата има доста дребна част преведена на български език. Microsoft дава благоприятни условия за онлайн образование посредством Microsoft Teams, където учители и възпитаници могат да работят взаимно “, показват от поддръжка.
Вълчев: Опасяваме се дали при по-дълга грипна почивка материалът ще бъде наваксан Ако има изключителни ограничения по отношение на грипната почивка, те ще са за Плевен и Габрово, посочи просветният министър
За задачата е належащо Министерството на образованието и науката да обезпечат достъп до следните запаси: домейн и хостинг, единна платформа за онлайн образование, национална база данни, безвъзмезден достъп за възпитаници и учители.

Според работодателската организация е належащо също да се обясни режима на работа на учителите, тъй като преподавателите на бива да организират онлайн образования в заплатен отпуск.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР