уроператори от обединение Бъдеще за туризма излизат на протест пред

...
уроператори от обединение Бъдеще за туризма излизат на протест пред
Коментари Харесай

Туроператори излизат на протест пред президентството

уроператори от обединяване " Бъдеще за туризма " излизат на митинг пред президентството. Причината е разпореждане на Министерския съвет, което, което дефинира изискванията, критериите и реда за кандидатстване за държавна помощ.

Държавната помощ е в размер на 17,5 милиона лв. и туроператорите би трябвало да я употребяват за връщане на пари за неосъществени пътувания на клиенти през 2020 година поради пандемията от ковид. Поставените условия за кандидатстване са неизпълними за някои компании и по този начин парите няма да доближат до техните клиенти, настояват от организацията. Според нейни представители няма чуваемост от Министерството на туризма, по тази причина те упорстват и за оставката на министър Стела Балтова. Павлина Илиева - ръководител на организацията - разясни пред БНР:
 Правителството уреди отпущането на държавната помощ за туроператорите Правителството уреди отпущането на държавната помощ за туроператорите
Правителството уреди метода, по който ще бъде отпускана държавната помощ за туроператорите, съобщи БНР. Средствата ще са ориентирани към...

" Искането ни за оставка, това е безусловно последна мярка. Ще протестираме пред президентството, тъй като самият президент съобщи, че неговото служебно държавно управление идва с ясната поръчка за правда и бистрота. В момента нито имаме бистрота, нито имаме правда. Така че по тази причина ще бъдем пред президентството начело и по тази причина ще настояваме да се върне назад правото на закона, за което ние сега настояваме. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР