Урокът се проведе в ОУ Яне Сандански Пловдив в рамките

...
Урокът се проведе в ОУ Яне Сандански Пловдив в рамките
Коментари Харесай

EVN България с открит урок в училище

Урокът се организира в ОУ „ Яне Сандански " Пловдив в границите на самодейността на EVN България за образование в началните учебни заведения

На 29 февруари 2024 година представители на EVN България изнесоха открит урок за учениците от 3-ти клас в ОУ „ Яне Сандански " Пловдив. Урокът се организира в границите на самодейността на EVN за образование в учебните заведения „ Часът на Иви и Енчо ". Сред тематиките в урока за децата бяха:

- екологичното енергопроизводство

- начинания на EVN България за запазване на биоразнообразието - планове в отбрана на птиците, обезопасяване на стълбове, монтаж на платформи за щъркелови гнезда и други

- по-чист въздух в Пловдив посредством централно топлоснабдяване: начинания на EVN Топлофикация за запазване чистотата на въздуха в гр. Пловдив.

Важен акцент на урока беше присъединяване на специалист от EVN България в региона на сигурността. Всички деца имаха опция да се срещнат онлайн с механически принадлежности и персонални защитни средства, употребявани в сдружението при работа по електрически мрежи и уреди.

Oбразователната самодейност на EVN България „ Часът на Иви и Енчо. Занимателни образования за сила и екология " започва през 2009 година Целта на програмата е създаване на „ зелено мислене " измежду децата - отговорно отношение към естествените ресурси; рационално и безвредно прилагане на силата в учебно заведение и вкъщи.

В рамките на самодейността EVN България дава на учебните заведения сътрудници осведомителни материали, които по наличен за децата метод изясняват енергийната успеваемост и безвредното прилагане на електроуреди в дома. Инициативата е ориентирана към възпитаници от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас.

До 2024 година общо над 45 800 възпитаници са минали образованието за рационално и безвредно потребление на силата. През образователната 2023/24 година сътрудници на EVN в занимателните часове са 48 учебни заведения от 29 обитаеми места в Югоизточна България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР