Урокът на второкласниците завърши с посещение на Музея на рибарството,

...
Урокът на второкласниците завърши с посещение на Музея на рибарството,
Коментари Харесай

Ученици от СУ „Иван Вазов“ – Поморие отбелязаха Световния ден на водата

Урокът на второкласниците приключи с посещаване на Музея на рибарството, където се срещнаха с историята и поминъка на града

Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март и сплотява десетки хиляди хора по света да покачат своята информираност за смисъла на водата за хората и отбраната на водните запаси. Той акцентира нуждата от стабилно потребление и ръководство на водните източници за сегашните и бъдещите генерации.

По този мотив учениците на госпожа Гуджукова и госпожа Цветанова от 2.А клас на СУ „ Иван Вазов “ – гр. Поморие организираха изнесен на практика урок за опазването на околната среда. Чрез закупените от Община Поморие два високотехнологични водни дрона за разчистване на плуващи на повърхността на водата боклуци, те интензивно участваха в почистването на Рибарско пристанище – Поморие. На място участва и кметът Иван Алексиев, който поздрави децата и техните учители за самодейността. „ Учениците знаят какъв брой е значимо да пазим морето чисто, с цел да имаме по-чиста природа и по какъв начин това ни прави по-здрави. Радвам се на интензивността, желанието и любознанието, което виждам в децата ни. “, сподели кметът Алексиев.

След като акваторията на пристанището беше почистена, учениците демонстрираха и знанията си за потребността от разделното изхвърляне на отпадъците. Те сами разделиха по типове събраните от водните дроновете боклуци, които бяха изхвърлени на съответните места за разделно събиране.

Урокът на второкласниците приключи с посещаване на Музея на рибарството, където се срещнаха с историята и поминъка на града.

Водните дронове са закупени по план на Община Поморие, финансиран по Програма „ Опазване на околната среда и климатични промени “ на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР