Уродът, който остави да измрат десетки коне в Осоговската планина

...
Уродът, който остави да измрат десетки коне в Осоговската планина
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО: Вижте извергът Пищалов, който уби конете, но умори и…

Уродът, който остави да измрат десетки коне в Осоговската планина – Петър Пищалов, се проверява възможна корист с евросредства на притежателя на изоставените в Осоговската планина коне, който е получавал дотации.

"От 2009 година Пищалов е претендент по схемите и ограниченията по директни заплащания, а от 2013 година съответно декларира за подкрепяне и коне. До този миг за въпросните каракачански коне по едната мярка, по която е кандидатствал по остарялата Програма за развиване на селските региони, е получил общо към 17 000 лева След това от 2015 година стартира да кандидатства с други животни, отново от същата порода, и по нова мярка, по която за 2 година също е получил 17 700 лева ", оповестиха от фонд „ Земеделие”.

Зверството да оставиш 70 от 100-на коне да умрат, е подсъдимо. Още през вчерашния ден стартира досъдебно произвеждане за причиняване на гибелта на животни, като е проявена особена свирепост.

От думите на началника на отдел във фонд „ Земеделие” Янислав Янчев стана ясно, че от 2013 година до момента Пищалов е получил към 35 000 лева евросубсидии за животните. Отделно е вземал средства и за пасищата.

Изискана е и информация от фонд „ Земеделие” дали са правени инспекции на Пищалов.

В обществените мрежи не стопират гневните мнения: „ Това е ИЗВЕРГА оставил 100 коня на произвола на ориста, откакто е усвоил европари за тяхното отглеждаНЕ!!! Дано Господ бъде обективен с теб ИЗРОДЕ и се мъчиш в 70-те кръг на пъкъла, тъкмо толкоз са умрелите от апетит коня... А за умрялото конче и умиращатата му майка обособен котел да има за теб МРЪСЕН УБИЕЦ...”, написа Силвия Ст. Стойчева.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР