Урмански поиска жалбата да бъде разгледана във Втория окръжен апелативен

...
Урмански поиска жалбата да бъде разгледана във Втория окръжен апелативен
Коментари Харесай

Прокурорът на Уисконсин обжалва решението, което дава възможност за възобновяване на абортите в щата

Урмански изиска жалбата да бъде прегледана във Втория областен апелативен съд на щата Уокеша, където трима от четиримата съдии са консервативни. Жалбите се преглеждат от сформира от трима съдии.

Всяко обжалване на решение там ще отиде до Върховния съд на щата, където либералите имат болшинство 4-3. Последният определен демократичен арбитър, Джанет Протасевич, води акция като покровител на правата на абортите.

Решението на Върховния съд на Съединени американски щати от юни 2022 година да анулира Роу против Уейд, забележителното решение от 1973 година, легализиращо абортите, докара до планувано родителство прекъсване на абортите в Уисконсин. Групата цитира щатския закон от 1849 година, който беше необятно възприеман като забраняващ процедурата.

Генералният прокурор на Демократическата партия Джош Каул подаде иск за анулация на възбраната, като уточни Урмански в окръг Шебойган и прокурорите в окръзите Дейн и Милуоки като ответници. Това са окръзите, в които Planned Parenthood имаше клиники, предлагащи аборти.

Съд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР