Уринирате ли над 8 пъти в рамките на 24 часа?

...
Уринирате ли над 8 пъти в рамките на 24 часа?
Коментари Харесай

Честото уриниране - симптом за свръхактивен пикочен мехур

Уринирате ли над 8 пъти в границите на 24 часа? А повече от един път през нощта? Ако отговорите на тези въпроси са „ Да “, то евентуално страдате от свръхактивен пикочен мехур (СПМ).

Това е медицински проблем, при който мехурът е по-активен, в сравнение с нормално. Вместо да остане неподвижен, до момента в който урината изпълва пикочния мехур, мускулът се свива постоянно и непринудено. Това кара човек да усеща ненадейно и от време на време непреодолимо предпочитание за уриниране, което не може да бъде потиснато даже когато пикочният мехур не е цялостен. Тези неволеви контракции на мехура основават незабавна потребност от уриниране, честа нужда от вървене до тоалетна и в някои случаи несъзнателно изпускане на урина, тъй като не сте стигнали до тоалетната в точния момент.

СПМ се характеризира със следните признаци:

- Неотложност на уринирането - ненадейно и неудържимо предпочитание за уриниране, което е мъчно да се задържи

- Често уриниране - осем или повече пъти в денонощието

- Никтурия – пробуждане един или повече пъти през нощта за уриниране

- Уринарна инконтиненция - възприятието за нужда от изпразване на пикочния мехур е толкоз мощно, че може да изпуснете урина, преди да стигнете до тоалетната.

Както можете да си визиите, СПМ е в положение да преобърне целия Ви свят, само че е допустимо да бъде следен с уместно лекуване. За задачата е значимо да предприемете първата стъпка, като се обърнете към персоналния си доктор, с цел да определите дали признаците, които изпитвате, се дължат на свръхактивен пикочен мехур или друго положение, и да решите кое лекуване е най-хубавото за вас.

Може да ви е неловко да обсъждате подобен персонален въпрос с вашия доктор, само че си коства да предприемете тази стъпка и да потърсите помощ, изключително в случай че признаците ви нарушават ежедневните ви действия и качеството ви на живот.

Диагнозата СПМ се слага основно на база на признаците и посредством изключване на други вероятни аргументи. Лекарят може да назначи и разбор на урината, който демонстрира съществуването на глюкоза, кръв или данни за зараза – чести аргументи за сходни признаци. В някои случаи може да е належащо ориентиране към експерт за спомагателни проби като уродинамично проучване. То нормално се прави като амбулаторна процедура в болница. Уродинамичното проучване може да оцени способността на пикочния мехур да задържа урина и да се изпразва последователно и напълно, а също и дали пикочният мехур има неволеви контракции, които предизвикват изпускане на урина.

Научете повече на - българският уеб страница за хора, живеещи със свръхактивен пикочен мехур, основан от Астелас България. В профилирания интернет портал можете да намерите всичко за СПМ на едно място, както и,,, и други

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР