Уринирате ли над 8 пъти в рамките на 24 часа?

...
Уринирате ли над 8 пъти в рамките на 24 часа?
Коментари Харесай

При свръхактивен пикочен мехур – внимавайте какво ядете и пиете -

Уринирате ли над 8 пъти в границите на 24 часа? А повече от един път през нощта? Ако отговорите на тези въпроси са „ Да “, то евентуално страдате от свръхактивен пикочен мехур (СПМ).

Това е медицински проблем, при който мехурът е по-активен, в сравнение с нормално. Вместо да остане неподвижен, до момента в който урината изпълва пикочния мехур, мускулът се свива постоянно и непринудено. Това кара човек да усеща ненадейно и от време на време непреодолимо предпочитание за уриниране, което не може да бъде потиснато даже когато пикочният мехур не е цялостен. Тези неволеви контракции на мехура основават незабавна потребност от уриниране, честа нужда от вървене до тоалетна и в някои случаи несъзнателно изпускане на урина, тъй като не сте стигнали до тоалетната в точния момент.

Свръхактивният пикочен мехур е в положение да преобърне целия ви свят, само че е допустимо да бъде следен!

При съществуване на този проблем би трябвало да се консултирате с доктор, само че е значимо и вие да положите старания. Промените в метода на живот и държанието могат да бъдат ефикасни в това начинание и да укрепят здравето на пикочния ви мехур. Нужно е малко изпитание, с цел да поемете дейно надзор над казуса.

Внимавайте какво ядете и пиете

Някои хора се пробват да пият по-малко течности, с цел да понижат признаците на СПМ. Но това може да концентрира урината, което да раздразни пикочния мехур или да провокира констипация. От какъв брой течности се нуждаете всеки ден зависи от това какъв брой се изпотявате (от топлината или при активност). Повечето хора би трябвало да пият 4 до 6 чаши течности дневно. Поне половината от количеството течности би трябвало да бъде вода. Някои типове храни и питиета (чай, кафе, алкохол, газирани питиета, плодове и плодови сокове, домати и храни на тяхна база, пикантни храни, шоколад, изкуствени подсладители) могат да раздразнят пикочния мехур и да допринесат за увеличаване на признаците на СПМ. Опитайте се да избягвате тези храни и питиета за 3-5 дни. Ако признаците ви се подобрят, избягвайте ги, доколкото е допустимо. Можете да ги замените с препоръчваните при СПМ сок от алена боровинка или сини сливи, сливи, крекери без сол, бисквити без шоколад и овесени, твърди бонбони, желе, питиета без кофеин, сирене и зърнени закуски.

Следете тежестта си

Ако сте с наднормено тегло, отслабването може да усъвършенства признаците на СПМ.

Откажете се от пушенето

Цигарите могат да раздразнят пикочния мехур.

Ходете постоянно по огромна потребност

Нормалната интензивност на червата се дефинира като „ елементарно “ безболезнено изхождане най-малко един път на два дни. Избягвайте да насилвате ходенето по огромна потребност. Яжте храни, богати на фибри, пийте задоволително течности и спортувайте, с цел да ходите постоянно по огромна потребност.

Правете извършения

Редовните извършения могат да оказват помощ за понижаване на тежестта, за увеличение на подвижността и общото здравословно положение.

Полезни препоръки

• Водете си, като отбелязвате количеството и типа на признатите течности, времето, когато уринирате, както и вероятно времето, когато сте се изпуснали.

• Опитайте се да контролирате умишлено пикочния си мехур. Създайте график за посещаване на тоалетната; не ходете единствено когато получите апел. Например, в случай че когато стартирате дневника си, сте уринирали на всеки час, пробвайте се последователно да удължите това време с 15 мин., по-късно с половин час, с един час и по този начин нататък.

• Правете извършения за стягане на мускулите на тазовото дъно, с цел да преодолеете позивите за уриниране, защото това постоянно кара неотложността да изчезне.

• Опитайте се да се концентрирате върху нещо друго от неотложността. Четете книга, гледайте телевизия или просто се пробвайте да вършиме нещо друго, с цел да се разсеете, когато получите апел (напр. преброяване обратно през 9 числа).

• Мускулите на пикочния мехур могат да бъдат тренирани също както другите мускули в тялото ви. На или под насоките на вашия доктор можете да научите техники за кондициониране на мускулите на пикочния мехур за по-ефективно задържане на урината и понижаване на възприятието за необходимост.

Повече за СПМ може те да научете на - българският уеб страница за хора, живеещи със свръхактивен пикочен мехур, основан от Астелас България. В профилирания интернет портал можете да намерите всичко за СПМ на едно място, както и,,, и други

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР