Уреждането на мачове е нещо, което обичайно може да срещнете

...
Уреждането на мачове е нещо, което обичайно може да срещнете
Коментари Харесай

Esports отбор обвинен в уреждане на мачове

Уреждането на мачове е нещо, което всекидневно може да срещнете в обичайните спортове, само че не щеш ли в последно време зачестиха обвинявания за сходни каузи и в света на електронните спортове. Сезон 2023 в Dota 2 Pro Circuit не стартира по упования метод, откакто голям брой професионални играчи получиха перманентни санкции, поради споразумяване на мачове и шерване на профили, всяко от което е неразрешено деяние.

Повечето от тези санкции са ориентирани към източноевропейския район, а Team HYDRA, който се състезава във втора дивизия на EEU DPC също получи такова обвиняване. Случаят е от Neon League, шампионат, в който HYDRA взе участие за да се приготви за DPC. Според отчетите са били заложени „ извънредно високи суми “ за това HYDRA да изгуби първия си мач в това съревнование. Посочените нормални суми в отчета, възложен на escorenews.com са към 50 $, а на съответния дуел цифрата е повишена до близо 7 000.

Ако HYDRA бъде приет за отговорен по обвиняването в споразумяване на мача, въвлечените играчи може да получат перманентни банове за присъединяване в шампионати и събития, проведени от Valve. Това би означавало, че отборът ще бъде отстранен от EEU DPC още преди началото на шампионата.

фотография: gettyimages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР