Ураганният вятър отнесе покрива на училището в Карлово сн.БГНЕС Бедственото

...
Ураганният вятър отнесе покрива на училището в Карлово сн.БГНЕС Бедственото
Коментари Харесай

Карлово и Смолян остават в бедствено положение


Ураганният вятър отнесе покрива на учебното заведение в Карлово сн.БГНЕС

Бедственото състояние в общините Карлово и Смолян, които пострадаха от ураганния вятър в четвъртък остава, заяви Нова телевизия.

В Карлово бурята отнесе покрива на локалната болница и затисна няколко автомобила. Поривът напразно беше извънредно мощен и на моменти е достигал до 80 км/ч. Редица обитаеми места останаха без ток, електроподаването ебило възобновено в четвъртък вечерта.

В Смолян поради бурните ветрове в четвъртък повече от 50 села в общината останаха без ток. До някои от тях може да се стигне само с високопроходими коли. Вятърът е съборил покривите на няколко къщи. Пътищата към доста обитаеми места са останали блокирани и от паднали дървета.

Добрата вест е, че няма жертви и потърпевши хора, до момента в който бурите в Северна Европа са лишили живота на 10 души, предадоха организациите.

Много от починалите в Холандия и Германия са били ударени от падащи дървета и парчета. Един човек е умрял откакто микробусът, с който е пътувал, се преобърнал от поривите напразно.

Ураганният вятър е бил със скорост до 140км/ч в Германия, което е принудило железопътнния оператор „ Дойче Бан “ (Deutsche Bahn) да анулира всички влакове на дълги дистанции.

Полетите на едно от най-натоварените европейски летища в Амстердам – " Схипхол " са били анулирани.

В Германия близо 65 хиляди семейства са без ток.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР