Ураганните ветрове през почивните дни пречупиха над 100 стълба в

...
Ураганните ветрове през почивните дни пречупиха над 100 стълба в
Коментари Харесай

Ураганът пречупи над 100 стълба в Североизтока, ето къде да подавате сигнали за адреси без ток

Ураганните ветрове през почивните дни пречупиха над 100 стълба в Североизточна България и нанесоха голям брой други вреди по оборудванията.

На места се получиха обледенявания по въздушните проводници и дървета в резултат на мокрия сняг и бурния вятър, което докара до нарушение на тяхната целокупност. Счупени по време на урагана бяха даже стоманобетонни и стоманорешетъчни стълбове приблизително и ниско напрежение, в резултат на което жителите на десетки обитаеми места останаха без ток.

Екипите на ЕРП Север бяха сложени на тестване, като работиха непрекъснато при мощно неподходящите метеорологични условия, с цел да възстановят електрозахранването.

Към момента няма цели села без електрозахранване в Североизточна България. На единични адреси в обитаеми места в Североизточна България има към момента провали по мрежата ниско напрежение. Екипите на ЕРП Север са на терен, като при нужда работят в тясна връзка с локалните кметове за обезпечаване на достъп до труднодостъпни места в разкаляни региони за допустимо най-бързо възобновяване на целостта на мрежата.

Очаква се районите, за които има подадени сигнали за повреди, да бъдат с възобновено електрозахранване в границите на днешния ден.

В случай че има клиенти с прекратено електрозахранване, за което не е сигнализирано, молим да се свързват на денонощните телефони 0700 359 10 и 0700 161 61 за подаване на информация към електроразпределителното сдружение за навреме изпращане на екип. По време на изключителната обстановка ЕРП Север разгласи и още една изключителна линия за връзка с прът центъра: 0897 00 66 01 .

Като спомагателна мярка чиновници на ЕРП Север правят изключителни обходи по мрежата, като обследват региони, където има нарушена целокупност на оборудванията за възобновяване на експлоатационното им положение или за обезопасяването им. Дружеството обръща внимание, че към момента е допустимо тук-там да има рискови сектори, по тази причина приканва жителите да бъдат деликатни при осъществяването на действия наоколо до електроразпределителните уреди, да съблюдават разпоредбите за сигурност и да подават сигнали, ако виждат рискови обстановки по мрежата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР