Ураганен вятър с пориви до 100 км/ч остави шест села

...
Ураганен вятър с пориви до 100 км/ч остави шест села
Коментари Харесай

Ураганен вятър остави хора без ток в Русенско


Ураганен вятър с пориви до 100 км/ч остави шест села от област Русе без електрозахранване , съобщи БГНЕС. Две от тях са в община Две могили. Става дума за Баниска и Могилино, а в община Ветово без ток е село Смирненски. Проблеми с електроподаването е имало и в община Бяла. За малко без ток са останали села та Бистренци, Пет кладенци и Копривец, като по последни данни там електрозахранване то е обновено. През нощта ток не е имало и в гр. Мартен, само че там също е обновено електроподаването.

От електроразпределителното сдружение оповестяват и за проблеми с електрозахранване то в местностите „ Касева чешма “ и „ Акациите “ в гр. Русе.

Всички общински пътища, както и тези от републиканската пътна мрежа на територията на област Русе са отворени и проходими при зимни условия за леки и тежкотоварни коли. През нощта общо 32 машини на пътно-поддържащите компании и на Областното пътно ръководство са обработвали и почиствали пътищата против обледяване. Натрупаният сняг е към 1 – 2 см., а единствено на избрани места доближава до 5 см. Сред положителните вести е, че поривът напразно е измършавял и сега той е не повече от 20 м/с или 72 км/ч. От Метеорологичната обсерватория в Русе предизвестяват, че заради ниските температури е допустимо тук-там да се образува тънка завивка от лед. Очаква се и захлаждане, като през идната седмица температурите може да паднат до -10 градуса.

От дежурните по общините излиза наяве, че няма проблеми с водоснабдяването, както и прекратени телекомуникации в района. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР