Ураганен вятър с дъжд събори дървета в курорта Пампорово и

...
Ураганен вятър с дъжд събори дървета в курорта Пампорово и
Коментари Харесай

Проливен дъжд в Пампорово! Ураганен вятър премаза три коли

Ураганен вятър с дъжд събори дървета в курорта Пампорово и премаза три коли. За наслада, потърпевши хора няма.

Стихията се разразила в 3 часа през нощта, оповестяват от противопожарната работа в Смолян. Три коли са премазани от паднали върху тях големи ели на паркинга пред хотел " Камелия ". Един от смачканите до неразбираемост коли е на ЕСКОМ-офис Харманли. Останалите са на посетители от Пловдив и Бургас.

Силният вятър изпочупил дървета на още няколко места в курорта. На прохода Превала паднало дърво затворило пътя и в двете платна за придвижване. Паднали дървета са затворили тази заран и пътищата към Смолянските езера наоколо до комплекс " Маунтин лейк ", както и пътя до хотел " Белмонт ". Всички трудности са отстранени от смолянските пожарникари и пътищата са освободени за придвижване.

В същото време четири сигнала за произшествия са получени в Кърджали в резултат на бурния вятър през миналата нощ. Те са в регионалния град и в региона на Ардино и Кирково, където е имало паднали на пътя два улични стълба и дървета.

В разчистването са взели участие три противопожарни екипа с 9 огнеборци, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Според синоптичната прогноза за през днешния ден в област Кърджали е разгласен оранжев код за вятър и изобилен дъжд.

Според експертите в MeteoBalkans през новата седмица ни чака " бясно " време. Тя стартира с дъжд и сняг, след четвъртък - извънредно високи температури до 15-16°С. Ново повреждане на времето чакаме на следващия ден в следобедните часове. Тогава от северозапад ще стартират отново превалявания - изначало ще са от дъжд, само че до вечерта, заради понижението на температурите по високите полета, ще преминат в сняг. По-значителни превалявания от сняг се чакат през нощта против вторник над Северна България.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР