Ураганен вятър остави десет сливенски села без ток. Разразилият се

...
Ураганен вятър остави десет сливенски села без ток. Разразилият се
Коментари Харесай

Ураганен вятър със 100 км/ч събори дървета в Сливен и Ямбол

Ураганен вятър остави 10 сливенски села без ток. Разразилият се за малко време към 12.30 часа през днешния ден вятър със скорост над 100 км/ч., съпроводен с градушка и дъжд, е нанесъл вреди върху зелената система в града и в дребните обитаеми места. На места са изкоренени дървета с пречупени клони. Две от дърветата са паднали върху коли в Сливен и са нанесли вреди. Това заяви за Българска телеграфна агенция инж. Снежана Кънева от общинския отдел " Сигурност и ръководство при рецесии ".
 Силният вятър събори дървета и затвори пътища в Бургас Виж още
" Едно дърво е препречило пътя към село Ковачите, само че то е било отстранено от екипи на пожарната и спешна група от Общинско дружество " Озеленяване ", добави тя.

В Сливен също по този начин има счупени витрини и отнесени предмети от разнообразни заведения и магазини в центъра на града.

" Десетки сигнали са подадени от сутринта в Ямбол поради бурния вятър. Отчетени са пориви от 72 км в час, а тук-там със завихряния ", заяви ръководителят на Хидрометеорологичната обсерватория в града Стойка Башаева.

" Повалени са 15 дървета, изпочупени са стъкла на здания, нанесени са материални вреди на няколко автомобила. Във вилната зона " Курткая " мощният вятър е наклонил електрически дирек. Сигнали са постъпили и за паднали ламарини на улиците " Асенова Крепост " и " Георги Раковски ", оповестиха от общината.

" Над 10 обитаеми места в област Смолян остават без електричество поради прекратени от вятъра електропроводи ", съобщи Крум Косев, представител на ЕВН.

Засегнатите селища са най-вече в общините Смолян и Баните, има обитаеми места без ток и в община Мадан.

Към 16,00 часа електричеството в потърпевшите села е възобновено.

Над 20 сигнала за паднали клони и рискови дървета са подадени на територията на община Бургас единствено тази заран поради мощния вятър, оповестиха от пресцентъра на общината.



 Абсолютен температурен връх е регистриран в Хасково - 21,1 градуса
Абсолютен температурен връх е регистриран в Хасково - 21,1 градуса
Снимка: БТА
В същото време безспорен температурен връх за цялата история на мониторинга на времето е регистриран в Хасково. В 14 часа през днешния ден термометърът е отчел 21,1 градуса, оповестиха дежурните от локалната хидрометереологична обсерватория.

Според статистиката, до днешния ден най-високата температура е била записана през 1917 година - 20,5 градуса по Целзий. В района духа вятър със мощ 22 метра в секунда с посока югозапад-запад. Засега няма данни за вреди, породени от поривите на придвижването на въздушни маси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР