Ураганът Сабине“ достигна Южна Германия. В Бавария силата му е

...
Ураганът Сабине“ достигна Южна Германия. В Бавария силата му е
Коментари Харесай

След урагана Сабине: Германия още не може да си отдъхне


Ураганът „ Сабине “ доближи Южна Германия. В Бавария силата му е близка до тази на „ Кирил “ от 2007 година, предизвикал огромни вреди. От естественото злополучие са наранени и български жители - поради анулирани полети от и за София.

Хановер: паднало дърво върху паркирани коли

Началото на новата работна седмица в Германия беше белязано от. Стотици полети бяха анулирани, националният железопътен транспортьор „ Дойче бан " спря придвижването на влаковете, а доста учебни заведения останаха затворени.

„ Сабине " анулира полети сред България и Германия

Днешните полети от летище София към Мюнхен и Дюселдорф са анулирани. Столицата на Бавария е един от последните огромни градове в Германия, наранени от естественото злополучие. „ Сабине " доближи Мюнхен към пет часа сутринта в понеделник. Общо 420 полета бяха анулирани единствено на мюнхенското летище. Градската железница също спря придвижване тази заран.

Информационното табло на интернационалното летище в Дюселдорф

В Дюселдорф - столицата на най-многолюдната немска провинция Северен Рейн-Вестфалия - бяха анулирани 108 полета. Снощи малко след среднощ аероплан на турските авиолинии е направил няколко опита да се приземи там, само че най-после е бил заставен да кацне в Нюрнберг. през вчерашния ден бяха анулирани 50 полета. Днес също има анулирани кацания и излитания, само че утринният полет от София беше осъществен, само че кацането не е било изключително безпрепятствено, научи Дъждовни води от българка, пътувала с този полет: „ Така не ни е друсало в никакъв случай ", бяха думите ѝ. Авиокомпанията „ Eurowings " анулира всички оповестени за през днешния ден полети от Хамбург, Берлин, Хановер, Дортмунд, Дюселдорф, Кьолн и Щутгарт.

Заради прекратеното придвижване доста пасажери останаха блокирани в разнообразни транспортни средства

Преустановено е придвижването на влакове

Още преди ураганът „ Сабине " да доближи Германия, „ Дойче бан " посъветва клиентите си да отсрочат пътуванията си в неделя, понеделник и вторник. На пътуващите беше препоръчано гратис да анулират или презаверят билетите си. Още в неделя придвижването на влакове на дълги дистанции беше последователно прекратено. Стигна се до няколко случая: трен в провинция Долна Саксония мина през паднало дърво. Пътниците трябваше да прекарат няколко часа във вагоните, преди композицията да продължи по маршрута си. Подобни произшествия имаше и на някои сектори от метрото в Хамбург, а по засегнатите прави краткотрайно се движеха рейсове като опция. До 19 часа в неделя пожарната в Хамбург се беше отзовала на 130 незабавни повиквания. В понеделник сутринта целият железопътен превоз в страната беше спрян краткотрайно.

Мюлхайм ан дер Рур, Северен Рейн-Вестфалия: премазан от паднало дърво автомобил

Има потърпевши хора

Сигнали за потърпевши хора бяха подадени в няколко провинции. Двама души пострадаха откакто дърво падна върху тях на паркинг в град Саарбрюкен. Единият е с заплаха за живота. В град Мюлхайм ан дер Рур дърво премаза движещ се автомобил. Двамата пасажери са извадили шанс - отървали са се с леки пострадвания.

„ Сабине " нанесе и. Кран се удари в покрива на катедралата във Франкфурт на Майн. Покривната структура е потърпевша, само че като цяло няма заплаха за постройката. Районът е отцепен.

През цялата нощ мобилни екипи разчистваха блокирани пътища от паднали дървета

Германия се готви за урагана от дни

Училищата поддържат контакт с родителите на учениците от края на предходната седмица. Българи, живеещи в Бон, описаха пред Дъждовни води, че по имейл или през мобилните приложения на образователните заведения са били осведомени за настоящата обстановка. В множеството учебни заведения в провинция Северен Рейн-Вестфалия образователните занятия в понеделник бяха анулирани. Преди това на родителите се оферираше опцията сами да решат дали да пуснат децата си на учебно заведение. Много от огромните компании в провинцията предложиха на чиновниците си да работят от у дома.

" Внимание, заплаха от падащи предмети " - сигнален надпис пред Кьолнската катедрала

И в Мюнхен през днешния ден учебните заведения са затворени. В доста сектори хората са освободени от работа, прекратено е сметопочистването. „ В града е умерено, споделиха ни през днешния ден да си стоим у дома ", споделят българи, работещи в баварската столица.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР