Ураганът Отис достигна четвърта степен и връхлетя мексиканския плажен курорт

...
Ураганът Отис достигна четвърта степен и връхлетя мексиканския плажен курорт
Коментари Харесай

Ураганът Отис достигна четвърта степен и мина през Акапулко

Ураганът Отис доближи четвърта степен и връхлетя мексиканския плажен курорт Акапулко , оповестява " Ройтерс ". Днес той удари южното крайбрежие на Тихия океан с пороен дъжд и мощен вятър . Бурята раздруса хотели и  мнозина туристи търсеха прикритие.

Видеоклипове, оповестени в обществените мрежи, демонстрират стаи, разрушени от прекосяването на урагана, отворени тавани и стени. Наводнения отчасти потопиха коли. Кадри от една болница в обществените мрежи демонстрират по какъв начин медицински сестри изтеглят пациенти от стаите им, с цел да ги предпазят от бурята.

Отис е един от най-силните урагани, удряли в миналото района.

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор разгласи, че няма незабавни известия за жертви от бурята , само че предизвести, че управляващите още получават настояща информация. " Ураганът към момента визира региона и връзките са изцяло прекратени ", сподели той пред кореспонденти на постоянна държавна конференция.

Според изказване на мексиканската национална организация за водите CONAGUA Отис е измършавял до вихър втора степен, само че остава над щата Гереро и ще продължи да лее проливни дъждове в огромна част от района, основно в крайбрежните региони.
 Ураганът Лий доближава пета степен и се движи към Карибите
Ураганът Лий доближава пета степен и се движи към Карибите

Според синоптиците са вероятни тропически стихии на някои острови там

Органите за гражданска отбрана на Мексико оповестиха за спиране на електрозахранването в щата Гереро. Полетите от и до Акапулко бяха спрени , принуждавайки туристите да се приютят.

Според Националният център за ураганите на Съединени американски щати в 06:00 ч. локално време Отис е бил на 100 км северозападно от Акапулко, след което е измършавял, до момента в който се е придвижвал във вътрешността в сушата.

Ветрове на урагана духаха със скорост от 177 км в час, и донесоха значителни превалявания и неочаквани наводнения над южно Мексико. Mоже да донесе до 51 см дъждове в елементи от щатите Гереро и Оахака, както и кални свлачища, " евентуално пагубно " бурно неспокойствие и огромни морски талази, споделиха управляващите. CONAGUA предизвести за 6- до 8-метрови талази край Гереро и елементи от Оахака.

В Гереро управляващите отвориха убежища против стихии , а Националната армия беше подготвена за избавяне и евакуация.

Министерството на защитата вкара проект за злополучие преди идването на бурята, сподели Лопес Обрадор късно във вторник, до момента в който бойци патрулираха изпразващите се плажове на Акапулко.
 Ураганът Лидия удари тихоокеанското крайбрежие на Мексико
Ураганът Лидия удари тихоокеанското крайбрежие на Мексико

Поривите напразно доближиха 220 км/ч
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР