Ураганът Оскар стигна сушата на островите Инагуа в басейна на

...
Ураганът Оскар стигна сушата на островите Инагуа в басейна на
Коментари Харесай

Ураганът Оскар стигна сушата на Бахамските острови

Ураганът " Оскар " стигна сушата на островите Инагуа в басейна на Бахамските острови и се чака следобяд да доближи до Гуантанамо или Олгин в Куба, заяви американският Национален център по ураганите, представен от Българска телеграфна агенция.

В момента " Оскар " се намира на към 241 км на изток-североизток от Гуантанамо, като ветровете му доближават оптималната скорост 130 км/час.

Според Националния център по ураганите силата на " Оскар " ще отслабне, откакто стигне североизточния бряг на Куба, само че въпреки всичко може да провокира тропическа стихия, когато се придвижи на север от Куба на следващия ден вечер и мине през централните Бахамски острови във вторник.

" Оскар " се доближава до сушата в миг, в който Куба се бори да възстанови електрозахранването си след най-тежкото криса с спирания на тока от години насам.  

Правителството на Бахамските острови промени предизвестието си за вихър за островите Търкс и Кайкос на предизвестие за тропическа стихия, оповестиха от центъра.

Предупрежденията за вихър за югоизточните Бахамски острови, северното крайбрежие на кубинските провинции Олгин, Гуантанамо и Тунас към момента са в действие.

Ураганът " Оскар " се образува през вчерашния ден край крайбрежията на Бахамите и през нощта мина около островите Търкс и Кайкос на юг, съобщи АП. 

Филип Пейпин от Националния център за ураганите съобщи, че е било ненапълно ненадейно " Оскар " да се трансформира в вихър.

Часове по-рано тропическата стихия " Надин " се образува край южното карибско крайбрежие на Мексико, като донесе проливни дъждове и условия за тропическа стихия в елементи от Белиз и полуостров Юкатан. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР