Ураганът Офелия отне живота на най-малко трима души в Ирландия

...
Ураганът Офелия отне живота на най-малко трима души в Ирландия
Коментари Харесай

Ураганът Офелия: жертви, щети и небесно зрелище

Ураганът Офелия лиши живота на минимум трима души в Ирландия и прекъсна електричеството в стотици хиляди жилища във Англия и Ирландия. Но също така даде на жителите на региона извънредно представление – алено слънце, оранжево небе и алена луна, споделя Би Би Си

Две от жертвите са починали в колите си, затиснати от дървета.

Скоростта напразно по южното крайбрежие на Ирландия доближи 176 км/ч. Власти оповестиха бедствието за рисково за живота.

360 000 жилища в Ирландия, 1300 в Северна Ирландия и 4000 в Уелс останаха на мрачно след няколко повреди, провокирани от бурния вятър.

Училищата останаха затворени в Северна Ирландия и в Ирландия. Не работеха офисите за публични услуги, превозът, магазините. Частично и изцяло бяха анулирани полетите от летищата в Единбург, Манчестър, Белфаст и Дъблин. Летището на остров Ман също беше затворено.

В няколко региона в Англия бе получено предизвестие за наводнения.

Миналата нощ първо Уелс следи алена луна, до момента в който Офелия наближаваше, а през вчерашния ден слънцето на Лондон също почервеня, небето се обагри в охра и в средата на деня мощно притъмня. Метеоролози обясниха пред Би Би Си, че това се дължи на прахуляк от Сахара, както и пепел, която ураганът е пренесъл след прекосяването си през Пиренеите, където бушуват великански горски пожари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР