Ураганът Норма достига сушата близо до курортите Лос Кабос в

...
Ураганът Норма достига сушата близо до курортите Лос Кабос в
Коментари Харесай

Норма достига сушата близо до курортите Лос Кабос в Мексико

Ураганът Норма доближава сушата покрай курортите Лос Кабос в южния завършек на мексиканския полуостров Долна Калифорния в събота следобяд. Тя беше намалена до тропическа стихия до събота вечерта, съгласно Националния център за ураганите.

Центърът за ураганите сподели, че Норма, в миналото вихър от категория 4, доближи сушата като вихър от категория 1 с ветрове от 80 mph покрай el Pozo de Cota, западно-северозападно от Кабо Сан Лукас. Очаква се Норма да продължи да отслабва през уикенда, до момента в който минава в морето Кортез, известно още като Калифорнийския залив.

В последното си предизвестие Центърът за урагани сподели, че Норма е на 30 благи североизточно от Кабо Сан Лукас и се движи на североизток със скорост 6 благи в час, с оптимални непрекъснати ветрове от 70 благи в час.

Тропическата стихия " Филип " мина през Антигуа и Барбуда, изсипвайки шест до осем инча дъжд и потопявайки двата острова в мрак, жителите на островите се приготвят за идването на Тами. Предвиждаше се постепенно движещата се система да докара до 12 инча над островна нация-близнак, където опустошението от урагана Ирма през 2017 година и скорошните вреди от вятъра и наводненията от Филип са към момента пресни мемоари.

„ Това значи затова, че земята към момента е ненапълно наситена и с спомагателни превалявания капацитетът за наводнения е нараснал “, сподели министър-председателят Гастън Браун в общонационално предаване в петък следобяд. Той прикани жителите да подхващат всички нужни стъпки, с цел да обезпечат живота и имуществото си.

Правителствените служби, банките и множеството компании, които не се занимават с търговия на дребно, затвориха рано в петък, с цел да разрешат на личния състав да се приготви. Бързането на жителите да се запасят с най-необходимото провокира тапи в Сейнт Джонс и наоколо до известни търговски центрове и супермаркети.

Местните чиновници за ръководство на бедствия оповестиха проекти за отваряне на почти 40 приюта в общности в цялата страна.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР